Sport · 2016.11.14.

CYCLOCROSS – Homokágyban, réten, lépcsőkön…

November 20-án igazi sportcsemegét láthatnak a kerékpársport szerelmesei, ugyanis ismét Veszprémbe érkezik a „téli kerékpáros cirkusz”, amelyet ötödik alkalommal rendeznek meg. A LOcarGO Veszprém Cross terepkerékpár-verseny a magyar cyclocross kupasorozat harmadik futama.

A Veszprémi Kerékpáros Egyesület „közelebb a városhoz” jeligével idén nem a korábbi gulya-dombi helyszínen, hanem a város központjától alig 500 méterre, a Jutasi úti parkban rendezi meg a versenyt, a legjobb hazai és osztrák versenyzőkkel.

Tóth András, a rendezvény főszervezője portálunknak elmondta, idén is látványos viadalt szerveznek, több korosztály számára írtak ki futamokat, homokágyban, parkban és teherautó-platón is bringáznak majd a versenyzők. A hazai élvonal mellett a szervezők az utánpótláskorúakat is várják Veszprémbe.

Idén is népes mezőnyre számítanak. Fotó: Lebidon

Idén is népes mezőnyre számítanak. Fotó: Lebidon

Mint ismeretes, a terepkerékpár vagy más néven cyclocross versenyeket az országúti és mountain bike-szezont váltva, ősszel és télen rendezik. Ezek a viadalok 1500–3000 méter hosszú körpályán zajló versenyek, amelyek egyrészt földutakon, réteken, füves területeken, másrészt aszfalton, lépcsőkön, különböző mesterséges és látványos akadályokon keresztül haladnak.

A versenyről bővebb információ itt érhető el.


[fbcomments]