Kultúra · 2022.06.07.

Csütörtökön kezdődik a Magyar Mozgókép Fesztivál

Csütörtökön a veszprémi História Kertben A játszma című film díszbemutatójával kezdődik, és négy napon át tart a hazai filmek ünnepe, a Magyar Mozgókép Fesztivál.

Három városban, Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, kilenc helyszínen közel száz magyar filmet láthatnak majd a filmbarátok. Számos kiegészítő program is színesíti a fesztivál kínálatát. A közönség találkozhat többek között Thuróczy Szabolccsal és Kovács Patríciával, a fesztiválon debütáló Szia, Életem! sztárjaival. A játszmából jelen lesz Nagy Zsolt, Staub Viki és Hámori Gabriella, akivel a Legjobb tudomásom szerint kapcsán is beszélgethet a közönség. Elkíséri filmjét Enyedi Ildikó, Deák Kristóf és Goda Kriszta is, valamint a zenész, Ákos, aki a fesztiválon rendezőként mutatkozik be. Almádiban, a Wesselényi strandon óriáskivetítőn peregnek majd a filmek. Veszprémben lesz DJ Bootsie-, Mitsoura- és Žagar-koncert is. Füreden az Egészséges erotika vetítésével a fesztivál megemlékezik a nemrégiben elhunyt színészóriásról, Haumann Péterről. A közönség idén is szavazhat, hogy melyik mozifilmet találja a legjobbnak. A közönségdíjat a Magyar Mozgókép Díjakkal együtt vasárnap a Veszprémi Petőfi Színházban adják át.

A fesztivál honlapján június 8-ától 12-én délig a közönség is szavazhat, hogy a legjobb mozifilm kategóriákban versenybe jelölt alkotások közül melyiket találja a legjobbnak. A szavazók között értékes ajándékokat sorsolnak ki. A közönségdíjat a Magyar Mozgókép Díjakkal együtt vasárnap a veszprémi Petőfi Színházban adják át.


Minden információ a fesztiválról és a filmekről ezen a linken olvasható.

A hatalmas kínálatból mi most egyetlen alkotást emelünk ki, amely valószínűleg sokak kedvence lesz. A Bereményi kalapja portréfilmben Tóth Barnabás kíséri és kérdezi végig Bereményi Gézát az életén. Beszélgetőtársát Bereményi, mint fiatal rendező kollégát és mint egykori gyerekszínészét – aki tízévesen az Eldorádó című filmjében épp a gyerek Gézát alakította – avatja be a titkaiba.

A vezető képen Tóth Barnabás és Bereményi Géza. Fotó: Kováts Zsófi


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]