Életmód / Tech · 2015.12.09.

CSŐVÁZ – Régi műfaj újragondolva

Az applikációk és játékkonzolok világában igazán üdítő egy kézbe vehető, szórakoztató, logikai társasjáték. Balázs Szabolcs veszprémi informatikus megvalósította álmát, és saját fejlesztésű játékkal rukkolt elő az ünnepek előtt.

A számítógépek, elektronikus játékok némileg kiszorították az életünkből a klasszikus társasjátékokat, amelyek egy asztalhoz ültették a barátokat, ismerősöket, családtagokat, és amelyek segítségével szórakozva ismerhettük meg egymás jó és rossz tulajdonságait, képességeit, ügyességét gondolkodásmódját. Balázs Szabolcs Csőváz nevű logikai játéka nem kevesebbet ígér, mint könnyed formában népszerűvé tenni és divatba hozni egy már-már feledésbe merülő műfajt.


jatek-08

A karácsonyi szezon kellős közepén sem könnyű értelmes ajándékot találni

A játék során a két játékos saját folyamatos, egybefüggő útvonalát építi. Egyre messzebbre akarnak terjeszkedni, azonban egy-egy lépéssel nemcsak saját, hanem vetélytársuk útját is bővíthetik vagy éppen keresztezhetik, keresztülhúzhatják egymás számításait és megnehezíthetik a másik építkezését. Az utolsó lap letétele után nagy levegőt vesznek, majd meghatározzák saját, leghosszabb, folyamatos útvonaluk értékét. A játékot az nyeri, aki a nagyobb pontszámú utat építette. Levegő kifúj, a győztes gratulál a vesztesnek. Következhet a visszavágó! Ilyen egyszerű.

Kipróbáltuk. Egyszerű, szórakoztató, fejleszti a logikát, a térlátást, a kombinatorikus készséget, a koncentrációt, és hála a számos alternatív játékmenetnek, gyakorlatilag megunhatatlan. Egyedisége a játéknak, hogy kooperatív azoknak, akik szeretnek együttműködni, és azoknak is, akik nehezen tűrik, ha vesztésre állnak.


[fbcomments]