Egyéb · 2021.06.30.

Csolnoky Ferenc Kórház – Szakmai és emberi minőség

Semmelweis Ignác születésének 203. évfordulóját ünnepelték tegnap a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban. Az intézmény dolgozóinak elsőként Porga Gyula polgármester mondott köszönetet. Bebizonyították, mondta, hogy a polgárok a legnehezebb időszakban is számíthatnak rájuk. A járványveszély hosszú hónapjaiban nem csak szakmailag, de emberi minőségükben is a maximumot nyújtották.

Külön kiemelte, hogy dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató a pandémia legsúlyosabb időszakában vette át a kórház vezetését és elismerésre méltón kormányozta a hajót, amelynek a fedélzetén mindenki tudta, mi a dolga.

A főigazgató ünnepi beszédében ugyancsak köszönetét fejezte ki a munkatársainak és családtagjaiknak. A Csolnoky Ferenc Kórház valamennyi dolgozója elkötelezetten, fegyelmezetten és a legjobb tudása szerint vett részt a járvány megfékezésében és a betegek gyógyításában. A jövőre nézve Semmelweis Ignác életútját állította példaként. Az intézkedései népszerűtlenek voltak, mégis elszántan, a tudományba vetett hittel küzdött az igazáért. A mai kor nagy kihívása, hogy miként tudjuk a tudományos eredményeket minél gyorsabban alkalmazni a napi klinikai gyakorlatban. Ahhoz, hogy egy gyógyítóintézmény eredményes lehessen, világos jövőkép és szervezett működés szükséges. A belső és a külső környezetnek egyaránt meg kell felelni.


– Ehhez elengedhetetlen a célok, az elvárások, a feladatok, a hatáskörök és a felelősség egyértelmű meghatározása. Közösen képesek leszünk rá – zárta beszédét dr. Töreki-Vörös Ibolya.

A Petőfi Színház két művésze, Módri Györgyi és Kőrösi Csaba hangulatos műsorral kedveskedett a megjelenteknek, majd a főigazgató főorvosi és adjunktusi kinevezéseket, valamint szakmai elismeréseket adott át.

Az ÉV KÖZÖSSÉGE – 2021 díjat idén a Belgyógyászati Centrum munkatársai és a Covid-ellátásban részt vevő dolgozók kapták meg. 

Főorvosi kinevezést kapott dr. Kozma Péter (Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Osztály), dr. Muraközy Péter és dr. Nemes Attila (II. Belgyógyászati Osztály), valamint dr. Gál Béla (Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály). 

Tudományos szakmai közéleti tevékenysége okán adjunktusi kinevezést vehetett át a Központi Diagnosztikai Centrum négy munkatársa, dr. Cserepes Barbara, Berkiné dr. Szecskó Izabella, dr. Moldoványi István, dr. Szeleczki Tímea, valamint dr. Szikszai Bálint, a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály munkatársa. 

Főigazgatói dicséretben részesült dr. Horváth Lilla Viola (Sürgősségi Betegellátó Osztály), Marton Istvánné (Onkológiai Centrum) és Koczor Nikolett (Humánerőforrás Gazdálkodási Csoport). Orvosigazgatói dicsérettel ismerte el a kórház dr. Kiss Domonkos (Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály), dr. Lengyel Erzsébet (Központi Gyógyszertár) és dr. Miléder Margit (Belgyógyászati Centrum) kiváló szakmai teljesítményét. 

A Csolnoky Ferenc Kórház Kiváló Szakdolgozói elismerését Csizmadiáné Németh Ildikó (Gyermekgyógyászati Centrum) vehette át. Ápolásigazgatói dicséretet kapott Szollár Andrea (Érsebészeti Osztály), Geiplné Fejes Krisztina (Sürgősségi Betegellátó Osztály), Balogh Anna (Baleseti Ambulancia), Ruskáné Bakos Erika (Pszichiátriai Osztály), Müller Kinga Andrea (Képalkotó Diagnosztikai Centrum), Pék Andrea (Gyermekgyógyászati Centrum), Kálmán Ferencné (Központi Takarítás), Kovácsné Szirbek Mónika (Központi Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztály). Gazdasági igazgatói dicséretben részesült Süle Gyula (Műszaki és Ellátó Osztály).

Fotók: a szerző


[fbcomments]