Kultúra · 2021.05.19.

Csodálatos, gótikus mese A könyvkötő

Bridget Collins A könyvkötő című műve csodálatos, gótikus mese a szerelem erejéről a történelmi regények kedvelőinek.

Emmett Farmer a földeken dolgozik, amikor levél érkezik. Hívják, hogy álljon munkába inasként. Egy könyvkötőnek fog dolgozni – ugyan félelmetes, babonákkal övezett hivatás, amellyel szemben előítéleteket táplálnak az emberek, azonban se Emmett, se a szülei nincsenek abban a helyzetben, hogy visszautasítsák az ajánlatot.

Meg fogja tanulni, hogyan kell elkészíteni azokat a gyönyörű köteteket, és mindegyikben foglyul fog ejteni valami egyedülállót: egy-egy emléket. Ha valamit feledni akar az ember, a könyvkötő segíthet. Ha valamit ki akar törölni, abban is segíthet. A múltad biztonságosan megmarad egy könyvben, és neked soha többé nem jut eszedbe a titkod – akármilyen szörnyű volt is. A könyvkötőmester műhelye alatti kamrában rengeteg könyv és emlék sorakozik. Egy nap Emmett döbbenten fedezi fel, hogy az egyik köteten az ő neve áll.

A könyvkötő varázslatos, feledhetetlen regény: egy mindent legyőző szerelem története, amely egyedülálló irodalmi kalandot tartogat. A KULT Könyvek sorozat legújabb, lenyűgöző külsejű és varázslatos tartalmú darabja.

A könyv a 21. Század Kiadó gondozásában, Borbély Judit Bernadett fordításában jelent meg, és itt megrendelhető.

Bridget Collins. Fotó: Symon Hamer

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!