Sport · 2017.04.11.

CSILLAGVERSENY – Büszkék vagyunk rájuk!

A veszprémi Nagy Lili, Horváth Boglárka, Krasznai Lilla és Szöllősi Vivien szinkronúszók már az első adandó alkalommal, februárban, az év első csillagversenyén teljesítették az első két csillagblokk feladatait. A múlt hét végén a második ilyen alkalom volt arra, hogy az egyesületek sportolói teljesítsék a csillagrendszerben meghatározott szintek feladatait.

A szinkronúszó szövetség szakmai szakfelügyelő bizottsága által felállított csillagrendszer célja, hogy egységes, optimális képzési rendszerben készítsék fel gyermek- és utánpótlás sportolóikat, elősegítve ezzel a magyar szinkronúszó sport eredményességét, színvonalasságát. Három csillagblokk teljesíthető, amely három különböző korosztályt, három különböző szintet jelent. Minden egyes blokknak része a szárazföldi feladatok végrehajtása, az úszástudás felmérése és a sportspecifikus szinkronúszó feladatok, kötelező elemek teljesítése is. A feladatok nem egyszerűek, de mindet egy napon, ugyanolyan odafigyeléssel, erővel és kitartással bírni hatalmas kihívás az utánpótlás korú versenyzőknek is. Mint látjuk, nem lehetetlen.


A szinkronúszók szárazföldi feladatokat is kapnak

A szinkronúszók szárazföldi feladatokat is kapnak

A szombati versenyen, a budapesti Tüske csarnokban és annak uszodájában a lányok felülmúlták saját maguk és edzőik, Aranyossy-Nagy Zsófia és Szokoly Réka elvárásait. Krasznai Lilla, Nagy Lili, Horváth Boglárka iszonyatos erőbedobással, koncentrációval és mentális helytállással szerezte meg 3., egyben utolsó csillagát is. Tulipán Anna – korábbi kihagyásai miatt – most egyszerre szerezte meg a 3 csillagot, mely óriási teljesítmény tőle.


[fbcomments]