Életmód · 2017.03.18.

CSALÁN – Kóstoljunk mandulát és spenótos fetát!

Ínycsiklandó finomságok kóstolójában lehet részük azoknak, akik a Csalán Egyesület tagjaival tartanak az április 1-jei gazdatúrán. A szentbékkállai Birkás birtokon mandulát rágcsálva csodálhatják meg a Balaton-felvidéki biogazdaság tavaszi éledését, és Kovácsék falusi lakomaasztala mellett kóstolhatják meg a Tekeres-völgy legfinomabb tejtermékeit.

Birkás Balázs, a Közép-dunántúli Regionális Biokultúra Egyesület egykori elnöke olyan biogazdálkodó és mandulatermelő, aki példaértékű módon él együtt és harmóniában a természettel. Szentbékkállai birtokuk családi örökség, melyen a család legidősebb fiúgyermeke örökli a gazdasággal kapcsolatos teendőket. Ő 25 éve vette át a stafétát.


Kovács Csaba és felesége, Szabó Hajnalka eleinte lovas család voltak. Kisfiúk születésekor döntöttek úgy, hogy márpedig a gyermeknek jó minőségű tehéntejet tesznek az asztalra! Így a lovak mellé hamarosan megérkeztek az első tehenek. Az idővel még több állattal és teendővel felduzzasztott gazdaság mára kiváló minőségű, kínálatában változatos tejtermékekkel és falusi vendégasztallal várja a Tekeres-völgyi tanyára érkezőket.

A gazdatúra időpontja április 1-je, szombat 13-tól 17 óráig. A túrán való részvétel ingyenes, az utazás önköltséges.

Jelentkezni március 29-éig, szerdáig lehet a timi@csalan.hu e-mail címen, vagy a 30 946 0658-as telefonszámon.


[fbcomments]