Életmód · 2018.02.15.

CSALÁN – Három Gellért-hegy

Három Gellért-hegynyi háztartási hulladékot termel minden évben Magyarország lakossága – mondta a Padányi iskola egyik osztályának Szalay Tímea, a Csalán elnöke, aki az egyesület saját fejlesztésű oktatócsomagjának segítségével tartott nekik bemutató órát.

A Kék, sárga, zöld… nevű oktatócsomag kiválóan alkalmas arra, hogy a gyerekek megtanulják: nem mindent kell a kukába dobni, a legtöbb hulladék újra felhasználható, ha szelektíven gyűjtjük.

A padányisok érdeklődve hallgatták Szalay Tímeát, élvezték, amikor a különböző – kartonra rajzolt – szemétfajtákat a vegyes, műanyag, papír és üveg feliratú kartondobozokba kellett dobniuk, aztán a vegyesben lévőket továbbválogatniuk az ajándék, fém, veszélyes, szerves feliratú dobozokba. Közben az egyesület elnöke gyakorlati tudnivalókkal is ellátta őket. A foglalkozás végén a gyerekek azt tapasztalhatták, hogy az eredetileg a kukába szánt szemét több mint háromnegyede újrahasznosítható.

Az oktatócsomagot a foglalkozás végén megkapta az iskola, hogy minden osztályba megtarthassák a tanárok a foglalkozást.

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület ötven oktatócsomagot gyártatott le, amelyeket Veszprém megye bármely óvodájából, általános és középiskolájából igényelhetnek a pedagógusok egyetlen feltétellel: az intézményben bemutató foglalkozást tart az egyesület. A csomag az alábbi elérhetőségeket igényelhető: 30 946 0658 és timi@csalan.hu.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!