Szórakozás · 2018.06.02.

CIVILEK – Jó idő, remek hangulat, éremözön

Az idei esztendő Pro Civitate-díját a Dózsavárosi Baráti Kör érdemelte ki. Az elismerést Csécs Ferenc elnök vette át Porga Gyula polgármestertől az immár tizenkettedik alkalommal megrendezett Veszprémi Civil Napon.

Ahogy a polgármester fogalmazott, a több mint egy évtizede útjára indított kezdeményezés mára igazi ünneppé, „veszprémikummá” vált. A városban nagyon sok civil szervezet tevékenykedik, amelyek ezen a napon kitárják kapuikat a város lakói előtt, hogy megmutassák mindazt a csodát, amivel a szabadidejükben, önként és a közösség érdekében foglalkoznak.


A posta előtti téren kora délelőttől fogadták standjaikon az érdeklődőket a civil szervezetek, a gyerekeket kézműves foglalkozás és játszóhelyek várták. A halászléfőző versenyre benevezett csapatok a kondérok körül sürögtek, látványosságról a Drágakövek hastánc csoport két táncosa, majd a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegységének különleges díszelgő csoportja gondoskodott.

A képen balról jobbra: Heiter Sándor, a Veszprémi Civil Kerekasztal elnöke, Csécs Ferenc, a dózsavárosi Baráti Kör elnöke a Pro Civitate-díjjal és Porga Gyula polgármester

A képen balról jobbra: Heiter Sándor, a Veszprémi Civil Kerekasztal elnöke, Csécs Ferenc, a dózsavárosi Baráti Kör elnöke a Pro Civitate-díjjal és Porga Gyula polgármester

A délutáni programot Heiter Sándor, a Veszprémi Civil Kerekasztal elnöke nyitotta meg. Ekkor hirdették ki a halászléfőző verseny eredményét is. A dobogó képzeletbeli fokaira alig fértek fel a csapatok. Aranyérmes lett a Pannónia T5 Veszprémi Motoros Egyesület, a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör és a Dózsavárosi Baráti Kör – az idén alapított vándordíjat is ők vihették haza – halászleve, ezüsttel díjazta a zsűri a Matula Csoport Új Egység Közhasznú Egyesület, az Öreg harcsák Táncsics Nyugdíjas Klubja és a Veszprém Cserháti Társaskör Kulturális Egyesülete „produkcióját”, míg a szépen csillogó bronzzal a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesület és a Halmágus Társasházak Veszprémi Egyesülete büszkélkedhet.

A délután kulturális műsorokkal folytatódott, a színpadon népzenészek, dalosok, versmondók, táncosok váltották egymást. Tudósításunk idején még sütött a nap, remélhetőleg a Viktória Zenekar esti utcabálját se fogja elmosni az eső.

A galéria bármelyik képre kattintva kinyílik.


[fbcomments]