Közérzet · 2022.09.03.

CIVIL NAP – Pro Civitate díj a VVHHFE-nek

A városi civil napon Molnár Roland, a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület elnöke átvette a Pro Civitate díjat Hegedűs Barbara alpolgármestertől. A rendezvényen bemutatkoztak a Veszprémben működő egyesületek.

A sorrendben 15. civil napon az egyesületek standjainál az érdeklődők megismerkedhettek a civilek munkájával. Volt játszóház, a színpadon szintén a városban működő egyesületek tagjai léptek fel. Idén Veszprém város képviselő-testülete a Pro Civitate díjat a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesületnek ítélte oda, amely 15 éve van jelen a város életében.

Az egyesület elnökségének tagjai a díjjal
A Pro Civitate díj

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület célja a hátrányos helyzetű fiatalok érdekvédelme, anyagi és tárgybeli támogatása, életkörülményeinek javítása, kulturális felzárkóztatásuk elősegítése, illetve a szabadidejük hasznos eltöltésének szervezése. A Veszprémben és környékén jó hírnévnek örvendő egyesület elnöke, Molnár Roland célul tűzte ki, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok életkörülményeit javítsa. Az egyesületben tevékenykedő munkatársaival együtt elkötelezetten, nagy munkabírással töretlen lelkesedéssel nyújtanak segítséget. Számos jótékonysági akciót kezdeményeznek és valósítanak meg. Májusban családi napot tartanak, Édes Veszprém címmel süteményt árulnak, sportprogramokat szerveznek, novemberben pedig gálaműsort rendeznek. Az egyesület az önkéntesség elve alapján széles körben hívja fel a figyelmet a másság elfogadására és az érzékenyítés fontosságára.


A vezető képen Molnár Roland átveszi a díjat Hegedűs Barbarától. Fotók: a szerző


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]