Szórakozás / Kultúra / Életmód · 2018.05.29.

CIVIL NAP – Kihagyhatatlan programkínálat szombatra

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg június másodikán, szombaton a veszprémi Civil Napot – tájékoztatta a sajtó munkatársait Heiter Sándor, a Veszprémi Civil Kerekasztal elnöke. A város civil szervezetei közül huszonhárman állítanak standot a Kossuth utcán, többen a kulturális programban is fellépnek.

A rendezvény minden évben jó alkalom arra, hogy a civilek megmutassák magukat, beszéljenek a munkájukról és a terveikről, csatlakozókat találjanak. A veszprémiek számára pedig remek kora nyári időtöltés, hiszen látnivalóban, szórakoztató produkciókban idén se lesz hiány.

A rendezvény immár hagyományosan szombaton reggel a halászléfőző versennyel kezdődik, erre nyolc csapat nevezett. A gyerekeket játszóház és kézműves foglalkozások várják, de bűvészinasokkal is találkozhatnak majd a standok környékén. Kitelepül a honvédségi toborzóiroda és véradásra is lesz lehetőség délután egytől négyig.

Délelőtt háromnegyed tizenegytől a Drágakövek Hastánc Csoport, majd rögtön utána a Magyar Honvédség különleges díszelgő csoportjának bemutatója ígér izgalmas perceket. Délután kettőkor adja át Porga Gyula polgármester, a rendezvény fővédnöke az idei Pro Civitate díjat, majd kihirdetik a halászléfőző verseny eredményét. A délutáni műsorfolyamban a Táborállás Népdalkör, a Betty és Barátai Speciális Népzenei Csoport, a Gyulafirátóti Német Nemzetiségi Egyesület, a Veszprém Városi Ifjúsági Fúvószenekar, a Country Linedance Family, a VENŐKE, Bolla Rozál, az Aktív Élet Egyesület, Kiss Ricsi és Szalay Gyula bűvészek, a Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület, a Military Girls Énekegyüttes, zumbatáncosok és végül este fél héttől a Viktória Zenekar szórakoztatja a Civil Nap közönségét.


[fbcomments]