Sport · 2017.08.04.

CELL-CUP – Igenis mérvadó az eredmény

Három gárdával képviselteti magát a Veszprémi Kézilabda Kft. a hétvégén kezdődő, huszonegyedik Cell-Cup Nemzetközi Fesztiválon. A kontinens legnagyobb korosztályos tornáinak egyike remek felkészülési és csapatépítési lehetőség, ám a veszprémi műhely számára az is fontos, hogy a fiatalok fejlődjenek és jól szerepeljenek.

Az EHF (Európai Kézilabda-szövetség) kiemelt, augusztus 6-a és 12-e közötti nagyrendezvényének idén is a királynék városa, valamint további három település – Alsóörs, Balatonfüred és Várpalota – ad otthont. Ezúttal is öt korcsoportban és tíz kategóriában zajlanak a küzdelmek, amelyekre huszonegy ország száznegyvenegy együttest delegál. A hétfői megnyitó és a pénteki döntők a Veszprém Arénában lesznek. Az ezernél is több résztvevő minden bizonnyal életre szóló élménnyel gazdagodik. A megszokott, magas színvonalat garantáló házigazdák jóvoltából a versengés mellett kulturális és szórakoztató programokon vehetnek részt a fiúk és a lányok. A nagy múltú és ismert klubok utánpótlás-köreit is felvonultató esemény tiszteletbeli fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter.

A Veszprémi Kézilabda Kft. az U12-es (2005. január elseje után születettek, edző: Kovács György) és az U16-os korosztályban (2001. január elseje után születettek, edző: Éles József), illetve a felnőtt-junioroknál (1999. január elseje után születettek, megbízott edző: Török Lajos) indít alakulatot. Utóbbi kategória kapcsán érdemes megjegyezni: mivel a klubnak a második ligában vitézkedő, a tavasszal látottnál mélyebb és masszívabb játékoskerete – Vágó Attila vezetőedző irányítása mellett – péntektől a szlovéniai Roglán edzőtáborozik, Közép-Európa legnagyobb sportági találkozóján elsősorban a tizennyolc-tizenkilenc évesek képviselik az egyesület színeit. Mint megtudtuk: az utánpótláskorú fiatalokat pallérozó Éles Kézilabda Iskola az U12-eseknél egy, az U14-eseknél három, míg az U16-osoknál egy gárdát küld csatasorba.

A közelgő rendezvény előtt nem szeretnénk nagy terheket rakni a sportolóink vállára, ugyanakkor bizonyos elvárásokat azért megfogalmazunk – mondta Éles József, az NB I/B Nyugati-csoportban legutóbb tizedik helyen végző klub alapítója és szakmai főnöke. – Pszichológiai szempontból is jó lenne, ha az indulóink minél előkelőbb pozícióban végeznének, hiszen a gyermekek esetében egy dobogós helyezés egyfajta doppingot jelent a jövőt illetően. Ha ebből az aspektusból indulunk ki, igenis mérvadó az eredmény, s természetesen az is, hogy a saját posztjukon tovább fejlődjenek.

 [stextbox id=”grey”]

Cell Cup nyitógála

Karneváli forgataggal, látványos műsorral üdvözlik a szervezők a versenyzőket és a közönséget augusztus 7-én, hétfőn este nyolc órakor a Veszprém Aréna előtt.

[/stextbox]

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!