Szórakozás / Sport · 2017.01.01.

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új generáció. Rengeteg gyereket is elhoztak az óév utolsó kirándulására a Csere-hegyi kilátóhoz a természetjárók, borászok, vitorlázók, akik már hagyományosan itt kezdik a szilveszterezést.

Both Gáborék rendezvénye egyre népszerűbb, legalább hatvanan voltak idén. Jöttek Balatonalmádiból, Felsőörsről, Füredről, Lovasról, Veszprémből, Budapestről, Bécsből is gyerekekkel, babakocsival, kutyákkal. Le van mérve, az alsóörsi kocsmától az amfiteátrumon át egyórás gyaloglás után, délben érünk fel a hegyre, a kilátóhoz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Balatonra, és amelynél szebb helyet keresve sem találnánk a szilveszteri pezsgős koccintáshoz. Az ember elsírja magát, olyan gyönyörű. Ráadásul melengető napsütés fogadott bennünket idén is.
Mivel pezsgődugó-kilövő verseny zajlik itt minden december 31-én, így rengeteg pezsgőt bontanak, amelyet meg kell inni. Ez csak fokozza a hangulatot. Sokat nevetgélünk, beszélgetünk, süteményeket kínálgatunk. A gyerekek és az antialkoholisták kölyökpezsgőt kapnak. A feladat nem egyszerű, a kilátó ablaknyílásai közül a középsőbe kell beletalálni a pezsgődugóval. A tavalyi győztes Bardóczi doktornak idén a szélső ablaknyílást sikerült eltalálni. Sokan fölé lőttek. Egyedül a kitartó Érdi Ferenc Vincének sikerült beledurrantani az ablakok közepébe, ami nagy dicsőség és szerencse. Ebből is látszik, hogy a gyerekek a feladatra összpontosítottak, míg a szülőknek legalább ennyire fontos a buli, amely a hegyről leereszkedve az alsóörsi kocsmában ötcsillagos Metaxával, azután pedig Both Gáboréknál folytatódott.


cserehegyi9


[fbcomments]