Közérzet · 2017.04.13.

BRÜSSZELBŐL JELENTEM – Vásárolj helyi élelmiszert!

A Carrefour Market Belgium élvonalbeli élelmiszer üzletlánca. Az egyik brüsszeli boltjukat márciusban alakították át. Csillog-villog, persze semmit nem lehet megtalálni benne, idő kell, amíg az ember újra feltérképezi, mit merre keressen. De a régió termelőinek szekciója egy vadonatúj sziget a hatalmas üzlettérben, maga az ötlet pedig rendkívül szimpatikus, és akár követendő példa is lehetne.

A pultsor elején felállított táblán az olvasható, hogy a Market elkötelezett a környék vidéki termelői iránt. Közvetlen és átlátható kapcsolat kiépítésére törekszik velük, méltányolva azt a ritmust, ahogyan a termékeik mennyisége és szezonalitása változik. Garantálják a tőlük átvett élelmiszerek hitelességét, és igazságos, korrekt árat szabnak. Nem utolsó sorban pedig ezzel a kezdeményezéssel azt is elérik, hogy jelentősen csökkenjenek a termelők adminisztrációs terhei. Ugye, mennyire egyszerű?


Ha belegondolok, mennyi kézműves termék készül akár csak Veszprém környékén is! Lekvárok, szörpök, borok, mézek, sajtok, húskészítmények… De ugyanúgy kozmetikumok, használati eszközök is. És mindez külön eladótérben lenne megtalálható a legjelentősebb magyar kiskereskedelmi üzletláncok egyikeként számon tartott CBA-boltok polcain!


[fbcomments]