Közérzet · 2022.10.19.

Brüsszel Veszprémre vetült

Minden bizonnyal a központi orákulum utasítását követve írta le mai közleményében Porga Gyula polgármester, hogy „az elhibázott brüsszeli szankciók” teremtettek rendkívüli helyzetet az energiapiacon Európában, Magyarországon és Veszprémben is.

(Csak szólunk, hogy a szankciókat 27 tagország képviseletét ellátó kormányok egybehangzó akaratnyilvánítása előzte meg, közöttük a magyar kormányé is.)

Jobban hangzott volna, ha a polgármester az utolsó bekezdéssel kezdi a levelét: „Városunk a legnehezebb időkben mindig bizonyította rátermettségét és a közösségi összefogás erejét. Sajnos a mai energiaárak mellett finanszírozhatatlan a megszokott életszínvonalunk. A piac normalizálódásáig meg kell találnunk a megoldásokat arra, hogy miként csökkentsük az energiafelhasználásunkat. Ebben a munkában valamennyi veszprémi kreativitására, javaslatára, együttműködésére számítunk!”


Porga Gyula közleménye itt elolvasható.

Mi nem kommentáljuk a leírtakat. A polgármester Facebook-bejegyzése alatt viszont nem fogták vissza magukat a kommentelők. Őket idézzük:

„Nem tudom, hogy polgár úr, a Jenő (aki most Gyula) a hivatalban tényleg elhiszi, hogy Brüsszel a hibás mindenért vagy csak ki kell írni minden fideszes polgármesternek ezt a hülyeséget?”

„1. Elhibázott brüsszeli szankciók. Ha annyira elhibázott, akkor miért is szavazza meg a miniszterelnök? Ja hogy ne rontsa az EU egységét. Rendben, de akkor a vétójoggal miért is élünk? Kicsit ellentmondásba keveredett.

2. Miért is emelkedtek hirtelen a rendszerhasználati díjak? Az átviteli díj például a 3,5-szeresére nőtt júliustól.

3. A holland tőzsdén folyamatosan csökken a gáz ára, de hát ugye mivel a forint harmatgyenge, ezért ebből a nép nem érez semmit.”

„Az energiahatékonysági intézkedéseket üdvözlöm. Ám a rezsicsökkentésnek hála az emberek nem voltak motiválva a takarékoskodásra, a spot árak pont ezért károsak… De hát jobb később, mint soha.”

„Hatékonyabban lehetne költséget csökkenteni, ha lenne rendes szigetelés az épületeken, napkollektoros önellátórendszerek lennének kiépítve, amik ellátják az intézményeket.”

„Jajjjjj, ezt nem kellett volna!!! Akármennyire hiszik el a fenti szöveget, tudniuk kellene polgármester úr, hogy a veszprémiek nem hülyék! Továbbá, ha folyamatosan 18 fok lesz az irodákban, megnézhetik a felfázott dolgozók táppénzes görbéjét. Ők nem mozognak sokat, mind beteg lesz. Ezt a szöveget előre megkapta az országgyűlési képviselőtől?”

„Ha OV hibázik, azt nem Brüsszelre kéne fogni!”

A képen Porga Gyula és Mike Friderika programfejlesztésért felelős igazgató az EKF minapi programbejelentőjén. Fotó: Kovács Bálint


[fbcomments]