Közérzet / Életmód · 2016.03.30.

Kerékpárral Veszprémtől egészen Nagyvázsonyig

Itt a tavasz, elérkezett a kirándulók és nem utolsósorban a bringások ideje. Térképünk segítségével akár hosszabb túrára is elindulhatnak, és Veszprémtől akár már a Művészetek Völgyéig is elkerekezhetnek az új bringaúton. Lankás terepen, néha erdőkön át, máskor zöldellő rétek és mezők övezte gyönyörű környezetben pihenhetnek, sportolhatnak, levegőzhetnek.

Veszprémből Nemesvámosra érve a kerékpárút nyomvonala a Pap István utcától forgalomtechnikai kijelöléssel halad Tótvázsony közigazgatási határáig az úgynevezett régi meliorációs úton, ahonnan Tótvázsonyon keresztül további forgalomtechnikai kijelöléssel érhetjük el Nagyvázsonyt, Barnagon, Mencshelyen és Vöröstón át. Az építéssel érintett szakasz hossza 3,7 kilométer, míg a forgalomtechnikai kijelöléssel érintett rész 1,3 kilométer.

térkép

A beruházással a környékbeliek régi álma valósult meg, hiszen 2011 óta az önkormányzatok tervei között szerepelt, hogy kerékpárral elérhetővé váljon a Művészetek Völgye, ez pedig a településeken és a környéken működő turisztikai szolgáltatók lehetőségeinek bővítéséhez is hozzájárul. A kerékpárút biztonságos közlekedést tesz lehetővé az azt használók számára, azonban mindenki figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy az út vegyes forgalmú, így a mezőgazdasági gépek, járművek is ezen haladnak. Kérjük, mindenki legyen erre tekintettel és fokozottan figyeljen.


[fbcomments]