Közérzet / Életmód · 2016.05.17.

BRINGAKÖRÚT – Elkészült a legszebb balatoni szakasz

A balatoni bicikliút pillanatnyilag talán legérdekesebb, legszebb részét hozták össze Balatonfűzfőn – írta a balatontipp.hu.

A múlt év nyarán kezdték meg 449 millió forintos uniós támogatással egy új parti sétány és bicikliút kialakítását, amelyhez játszótér, kilátó, több pihenőhely és más elemek is kapcsolódnak. A mű gyakorlatilag elkészült. A Balatoni Bringakörút eddigi szakaszát kiváltó új útvonal összes hossza a két végpont között 4,6 kilométer. Ennek egy része a régi utat is magába építi.

A teljesen új rész nyugati szakasza a tobruki strand mellől indul, és a FAK-kikötő északnyugati sarkánál éri el a régi bicikliutat. Ennek a résznek a többsége sétányt és bicikliutat is tartalmaz. A teljes hossza 2,3 kilométeres. A másik új rész a Sirály utca nyugati szélétől a Fövenyes strandig húzódik. Ez a szakasz egy egypályás sétány, amelyet biciklisek is használhatnak. A 900 méter hosszú teljes rész erdőben kiépített nagyobbik felét kőzúzalék borítja, a többit díszkővel burkolták. (További részleteket itt olvashatnak.)


[fbcomments]