Közérzet · 2017.12.22.

BOTRÁNY – Berágott a Microsoft

A Microsoft Magyarország felmondta a legnagyobb kormányzati beszállítók Microsoft-termékekre vonatkozó értékesítési engedélyét. A 24.hu információi szerint nagy felfordulást okozott a közigazgatásban, ahol rengeteg rendszer épül a Microsoft termékeire. 

Tavaly Romániában világították át a Microsoftot, és az ország történetének legnagyobb korrupciós botrányára derült fény, kilenc miniszter volt érintett az ügyben. A Budapesten indult nyomozás főleg az állami szektor milliárdos Microsoft-szerződéseivel foglalkozott.

A vizsgálat tényét a Microsoft Magyarország nem cáfolta, de nem titok, hogy az amerikai anyacég belső vizsgálatot folytatott a korábbi kormányzati szerződésekkel kapcsolatban és ennek nyomán több vezetőjétől megvált. A legnagyobb értékesítőktől, az úgynevezett LAR-partnerektől (large account reseller) etikai okokra hivatkozva megtagadták a szoftverekre és más termékekre vonatkozó értékesítési engedélyt. Az érintettek között van a Humansoft Kft., a RacioNet Zrt. és az Euro One Zrt.

A 24.hu megkereste a Miniszterelnökséget is, hogy tudtak-e a Microsoftnál lefolytatott vizsgálatról, illetve ezzel összefüggésben volt-e tudomásuk korrupciógyanús ügyletekről. Válasz természetesen nem érkezett.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!