Szórakozás / Kultúra · 2019.05.03.

BONDORÓ – Az első Utcaszínház Fesztivál Kapolcson

Szokatlan és pimasz, önfeledt és megismételhetetlen. Ez az utcaszínház. Találkozások a kurta lábú közönséggel, egy kis cirkusz, bábszínházak kicsiknek és nagyoknak, világjáró marionettek, picinyke bábok óriás hatással, táblakép-mutogató, fotószínház, one man show, „Halálian jó történet”-ek, esti mese felnőtteknek (18+), profán románc, afrikai dob és tánctanítás, koncertek és sok más hökkenés.

Első alkalommal rendezik meg a Káli-medence egyik legnépszerűbb helyszínén, Kapolcson ezt a hiánypótló fesztivált a Viprodukció Fesztiváliroda szervezésében. Több mint 130 program várja az érdeklődőket május 30-tól június 2-ig a Malomszigeten és környékén, összesen 23 helyszínen a négy nap alatt.

Az utcaszínház műfajának nemzetközileg is elismert képviselői biztosítják a különleges élményeket, de az udvarok rejtett zugai olyan kiállításoknak is helyet adnak, mint a „Nem létező tárgyak kiállítása”, ahol tárgyiasulnak a verbális kultúra szereplői, például a radai rosseb és a halványlila dunszt. Megtekinthetjük az írást a falon a rendhagyó falvédő-kiállítás keretében is.

Az utcazenészek mellett fellép többek között Lovasi András, a Kerekes Band, a Zuboly, Miqueu Montanaro és Móser Ádám, Kézdy Luca, Horgas Eszter és Gábor Amadeus, a Söndörgő és a Chalaban. Fiatal tehetségeknek nyit teret az „Open day”, ahol eddig akár teljesen ismeretlen utcazenészek is bemutatkozhatnak a nagyközönségek.

A fesztiválhangulathoz elmaradhatatlan az Utcakaja Sétány és a vásári forgatag, ahol az ízek és színek kavalkádjában kiválaszthatjuk a következő programot, hacsak az nem éppen mellettünk halad el, mint naponta több alkalommal a Mágustones masír banda vagy akár a guruló zongorista.

Az estéket fény- és tűzszínházak, valamint számos látványelem teszi különlegessé. Engedjük útjára együtt kívánságmécseseinket az Eger-patak vizén, éljük meg a pillanatot és élvezzük a Bondoró varázslatos világát!

Program, jegyek és bérletek elérhetők ezen és ezen a  weboldalakon keresztül. Friss hírek és információk a fesztivál közösségi oldalán találhatók.


[fbcomments]