Sport · 2022.09.28.

Bombameglepetést okozhat Éles József klubja?

Ha van olyan, hogy szívmelengető vereség, akkor Éles József csapatának a Chamberyben elért 29–25 (15–12) mindenképpen annak számít.

Éles József klubjának csapata ugyanis sporttörténetének első Európa-liga összecsapásán tisztességesen helytállt a kézilabda egyik francia fellegvárában. Annyira, hogy a keddi visszavágón esélye maradt arra, hogy két és fél éves NB I.-es szereplés után azonnal csoportkörbe jusson. De ez már egy másik történet lenne. Amelyik irgalmatlanul sokba kerülne.

A Fejér-B.Á.L. Veszprém négygólos, sikerként is elkönyvelhető veresége azért is figyelemfelkeltő, mert három meghatározó játékosa, Tóth Péter, Széles Ákos és Éles Benedek nélkül érte el ezt a megsüvegelendő eredményt a korábban többször is BL-ben szereplő riválisa otthonában. A pályán lévő veszprémiek ismét bebizonyították, hogy kritikus helyzetben és pillanatokban is képesek összefogni egymásért, Veszprémért és ezúttal a magyar kézilabdázás hírnevéért is.


És ez most úgy is sikerült, hogy egyszerűen kontroll C-t játszottak kontroll V-t alkalmazva. Ami azt jelenti, hogy abszolút „lekopizták” a Balatonfüred elleni bajnoki összecsapás forgatókönyvét. Öt-nullás kezdés, utána is öt közte: 15–10. Majd az ellenfél üldözése, közelítése egygólos különbséggel, ismét megérkezve a meccsbe: 20–19 a 44. percben. Csak kettő közte négy perccel később: 22–20. Újabb nagy különbségű hátrány: 28–22, három minutummal a vége előtt. És a végén megint nagyot küzdve, harcolva tisztességes célba érkezés, reménykeltő végeredménnyel: 29–25.

Éles József csapatának szombaton már a Dabas elleni ki-ki bajnokira kell koncentrálnia. Aztán jöhet a keddi, arénabeli visszavágó a franciák ellen – sok-sok felmerülő kérdéssel. Lehet-e a nemzetközi tapasztalatszerző jutalomútból bombameglepetést érő csoportkörbe jutás?

A képen Pulay Gábor csapatkapitány, aki tíz akciógólt lőtt első Európa-liga mérkőzésén. Fotó: Cseh Péter


2 hozzászólás

  1. Kristóf Gábor szerint:

    A képen Kristóf Mátyás van, aki tényleg a csapatkapitány, de ő csak 5 gólt lőtt.

  1. 2022.09.29.

    […] Éles József elmondta azt is, hogy Konkoly Csaba edző együttese nem volt megilletődve a klub történetének első Európa-liga mérkőzésén. Csak többször rosszul döntöttek a találkozó elején. Ezért tudott a riválisuk jelentős előnyt szerezni a találkozó első részében. De a vége rendben volt. […]

[fbcomments]