Gazdaság / Közérzet · 2022.09.28.

BIZTONSÁGI RIASZTÁST adott ki az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége

Biztonsági riasztást adott ki az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége, egyben felszólította az amerikai állampolgárokat, hogy azonnal hagyják el Oroszországot. A követség a honlapján közzétett nyilatkozatában arra figyelmeztetett, hogy az orosz–amerikai kettős állampolgárokat is mozgósíthatják az Ukrajna elleni háborúba, írja a 444.hu a The Guardianra hivatkozva.

A követség közleménye szerint Oroszország visszautasíthatja a kettős állampolgárok amerikai állampolgárságának elismerését. Megtagadhatja a hozzáférést az amerikai konzuli segítséghez, megakadályozhatja távozásukat Oroszországból és katonai szolgálatra hívhatja be a kettős állampolgárokat.

A nagykövetség arra is figyelmeztetett, hogy állampolgárai ne utazzanak Oroszországba, illetve az országban tartózkodók vagy utazók azonnal hagyják el Oroszországot, amíg erre még egyáltalán lehetőség van.


Az Oroszországból induló, eleve korlátozott számú kereskedelmi repülőjárat hamar betelik, a jegyek gyorsan fogynak. Ha valaki el akarja hagyni Oroszországot, annak a lehető leghamarabb, önállóan kell intézkednie – szólít fel a nagykövetség.

Fotó: hang.hu


[fbcomments]