Sport · 2019.05.14.

BIRKÓZÁS – Sikeres versenyek

A veszprémi Centrum Sport Egyesület birkózói három versenyen 12 érmet szereztek, és egy országos bajnoki címmel gazdagították dicsőségfalukat.

A diák korosztály szabadfogású területi bajnokságán Szecsődi Máté első, Jámbor Kristóf és Jámbor Levente második, míg Simon Domokos és Tóth Konrád harmadik helyen végeztek és bejutottak az országos bajnokság döntőjébe.

Az egyesület legifjabb sportolói gyermek birkózógálán vettek részt Tatabányán, ahol az alábbi eredményeket érték el: Katona Martin és Tóth Krisztián II. hely, Ihász Bence, Ormos-Székely Benett, Böröndi Zsombor és Pálinkás Gábor III. hely.

A diák II. korosztály országos döntőjét Szentesen rendezték meg, amelyre 80 egyesület több mint 220 versenyzője nyert indulási jogot. A versenyen Bácsi Péter kétszeres Európa- és világbajnok és Deák Bárdos Mihály Európa-bajnok és hatszoros világbajnoki második helyezett versenyzők voltak a díszvendégek.

Az első fordulóban Jámbor Leventének nem jött ki a lépés, mert kikapott ellenfelétől, azonban még reménykedett, hogy vigaszágon tovább tud birkózni, de ellenfelének nem sikerült a negyeddöntőbe jutnia, így Leventének véget ért a verseny.

Szecsődi Máté az egri ob-hoz hasonlóan határozott és magabiztos birkózással menetelt a döntőig, ahol csepeli ellenfelét is 8:0 után betusolta. Mérkőzése után Bacsa Péter, a Birkózó Szövetség alelnöke és Szőnyi János mesteredző, a szövetség szaktanácsadója külön gratulált Máténak, mert ebben a súlycsoportban ritkán látni ilyen akció- és pontdús győzelmeket. Máté ezzel a győzelmével beírta nevét a hazai birkózósport nagykönyvébe, hiszen nem sokan mondhatják el magukról, hogy egy versenyévadban mind kötött-, mind szabadfogásban bajnokok lettek.

Szecsődi Máté a dobogó legfelső fokán. A dobogó mellett fekete pólóban Janku Ferenc edző

Szecsődi Máté a dobogó legfelső fokán. A dobogó mellett fekete pólóban Janku Ferenc edző

Jámbor Levente és Szecsődi Máté_Bácsi Péter Világbajnokkal

Jámbor Levente és Szecsődi Máté_Bácsi Péter Világbajnokkal


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!