Sport · 2019.05.28.

BIRKÓZÁS – Egy hétvége, két verseny, nyolc érem

A Szigetszentmiklóson megrendezett szumóversenyen Gáspár Bence két korosztályban is elindult (gyerek és U12), és mindkettőben bajnok lett, míg Simon Domokos U12-ben második helyen végzett.

Az U14-es korosztály számára a magyar bajnoki cím elnyerése volt a cél. Márkus Roland remek küzdelemben szerzett ezüstérmet az országos bajnokság döntőjében, Jámbor Kristóf pedig az 55 kg döntőjében magabiztosan szerezte meg a bajnoki címet, így a rangsorban megszerzett pontjaik alapján mindkét versenyző tagja lett az őszi Európa-bajnokságra készülő nemzeti válogatottnak.

Az U14-es korosztály számára válogatóversenyt tartottak, amelyre kizárólag az Európa-bajnokságra való kijutás volt a tét. Hatvanöt kilóban Nagy Gergő ezüstérmet szerzett, míg 75 kg-ban Andorkó Levente a bronzérmet vihette haza, így mindkét versenyző számára megmaradt az esély az EB szereplésre.

A Diák I-es korosztály szabadfogású országos bajnokság döntőjére, amelyet Gyomaendrődön rendeztek, 14 súlycsoportban 261 sportoló kvalifikálta magát. A Centrum SE sportolói közül négyen jutottak a döntőbe, azonban sérülés és betegség miatt csak Jámbor Kristóf vehetett részt a versenyen. Egy nem túl szerencsés sorsolásnak köszönhetően már a második fordulóban összeakadt legnagyobb riválisával, s bár a mérkőzésen végig ő kezdeményezett, ellenfele sikeres védekezésével mégis megszerezte a győzelmet. Jámbor Kristóf nagyon koncentráltan birkózott, és országos bajnoki III. helyezést ért el.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!