Közérzet · 2023.01.24.

BIDF – A világ legjobb dokumentumfilmjei Veszprémben

A világ legjobb dokumentumfilmjeit láthatjuk Veszprémben, a Cinema Cityben január 26. és 29. között. A válogatás a BIDF idei programjából érkezik.

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált (BIDF) kilencedik alkalommal szervezik meg idén. Veszprém másodszor csatlakozik az eseményhez a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának szervezésében. A legfrissebb, Oscar- és Európa-díjas, illetve arra jelölt filmek mellett számos nemzetközi szakmai fesztivál favoritjait tekintheti meg a közönség.

A Budapesten bemutatandó 60 alkotásból hatot hoznak el Veszprémbe. A program a Kölyök Platónok című filmmel indul január 26-án, csütörtökön 17 órakor. A vetítés előtt dr. Navracsics Judit, az MFTK dékánja, Németh Rajmund, az EKF kulturális projektmenedzsere és Horváth Virág főszervező köszönti a nézőket.


Másnap, január 27-én, pénteken 16 órakor a Pannon Egyetem There Is No Planet B című rövid dokumentumfilmjének vetítésével kezdődik a program. A hatalom markában 16.30-kor kezdődik. Ezen a napon 18.45-től még egy filmet láthat a közönség, ennek a címe Szabadság, tűz alatt.

Január 28-án, szombaton 16.00 órától a Szótlan szeretet lesz műsoron.

Január 29-én, vasárnap szintén 16.00 órakor az Imad gyermekkorát lehet megnézni. 18.15-től a Mi, svédek és a Covid vetítésére ülhetünk be.

A vetítéseket minden alkalommal beszélgetés zárja a látottak minél mélyebb feldolgozása érdekében.

További részletek ezen a linken olvashatók.

A vezető képen jelenet a Kölyök Platónok című dokumentumfilmből


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]