Aláírás rövid / Sport · 2015.09.22.

Bianka Európa-bajnokságra készül

Kéri Bianka, a 21 esztendős nemesvámosi atlétalány 400 és 800 méteren országos bajnok lett az augusztus elején Székesfehérváron megtartott magyar bajnokságon. A 4 x 400-as VEDAC-os női váltóval az 5. helyen végeztek, ami Bianka számára külön öröm volt, mert együtt futhatott a húgával.

– Egy kedves barátnőm, középiskolás osztálytársam 2010 májusában vitt el edzésre a veszprémi stadionba, azt mondta, tehetséges vagyok. Ő már akkor is a VEDAC-ban (Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Klub) atletizált. Azóta általában hetente hatszor edzek a csapattal, viszont felkészülési időszakban gyakran van napi két edzésünk, egy reggel és egy délután, az egyetemi órák után. Edzőm már a kezdetektől fogva Tóthné Stupián Anikó, akivel élmény a közös munka.


anikó

– Egy évben két versenyszezonunk van, télen a fedett pályás, míg nyáron a szabadtéri versenyidőszak, amely májusban kezdődik és szeptemberig tart – magyarázza Bianka, aki azt vallja, az idei nyár legfőbb versenye számára az utánpótlás (U23) Európa-bajnokság volt, amelyet az észtországi Tallinnban rendeztek július közepén. Ott 800 méteren indult és a 11. helyen végezett. Más versenyeken is részt vett külföldön: Bulgáriában, Belgiumban, Svájcban és Ausztriában is futott.

– Nagy álmom, hogy egyszer kijutok az olimpiára, de most legfőbb célom, hogy jövőre kijussak a felnőtt Európa-bajnokságra, amelyet Amszterdamban rendeznek – mondja, s megtudjuk tőle, hogy olvasni nagyon szeret, felüdülést nyújt számára a versenyekre való utazások alkalmával.

A tehetséges atlétalány a gimnáziumi éveit a veszprémi Vetési Albert Gimnázium spanyol– magyar két tannyelvű tagozatán töltötte, most a Pannon Egyetem nemzetközi tanulmányok szakának végzős hallgatója és a mesterszakra készül.


[fbcomments]