Közérzet · 2021.04.19.

Bezsarolva, megvádolva

Éppen egy év van hátra a 2022-es országgyűlési választásokig, és ennek jegyében Kövér László házelnök a Kossuth Rádióban lemoslékkoalíciózta a kényszerből összefogott ellenzéki pártokat. Egyetlen millió forinttal sem büntette meg magát a nagymellényű egykori kommunista demokrata – aki előszeretettel kommunistázik, igaz, nem a Parlamentben, hanem a Fidesz támogatásával kitüntetett médiákban, ott meg nem büntetnek ilyenért és másért sem.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot nem zavarja a trágár beszéd sem. Például a NER kedvenc tévéjénél, ahol az egyik műsorvezető rendszeresen f@ozik meg pi…zik, még csak ki sem fütyülik a bárdolatlanságokat. Na mármost, ha van a moslékkoalíció, akkor akár létezhet tróger kormány és csapata is, merthogy rengeteget ártottak tíz év alatt azoknak a magyar embereknek, akik nem tartoznak a holdudvarhoz. Én egyébként az ő helyükben nem gyurcsányoznék, hazaárulóznék, oltásellenesezném a baloldalt. Mert fölösleges. Egyáltalán nem kell tartani tőlük, mert az eddigi hülye húzásaik is bőven elegendőek ahhoz, hogy elveszítsék a jövő évi megmérettetést, amely akár a megszakítás nélküli negyedik kétharmados vereségük lehet.

Először aláírják, hogy lesz miniszterelnöki előválasztás. Aztán deklarálják, hogy az összes választókerületben is megrendezik ezt. Utána összeszólalkoznak azon, hogy ki miért indít rá valakit valakire, aki egyébként már nyert ott. Úgy folytatják, hogy mégsem fontos mindenhol az előválasztás. Közben a DK fiatalítás ürügyén kezdi lecserélni a tapasztalt embereit (Veszprémben is). Egyesek ezt sérelemként élik meg és megszellőztetik a nagy nyilvánosság előtt is.


Mert azzal azért mindenki tisztában van (mindegyik oldalon), hogy aki kimarad, az lemarad.

És ha kimarad, akkor majd nem csilingel a kassza a csengő-bongó magyar forintokkal négy éven keresztül, ami nagyjából 72 millió forint és az apró. Lakhatás, telefon, számítógép, benzinkártya és persze a hatalom. Ezért mardossák, harapdálják egymást már három ciklus óta, amin fideszék jókat röhögnek. Utóbbinak elég annyit mondani programként, hogy folytatjuk…

Az ellenzéknek még arra sincs épkézláb embere, hogy visszavágjon, amikor az agymosó kormánymédia minden szinten tombol, hogy Gyurcsány megfenyegette a képviselőket a Parlamentben. És mit tett Orbán Viktor, amikor nagy ívű beszédében ország-világ előtt kijelentette, hogy elégtételt vesz az ellenségein? Vagyis fenyegetőzött.

Könnyű következtetni arra, hogy egyáltalán nincs összhang a választásokra összebútorozott hat párt között. Vagyis felmerül az egységkétség. És ezt még tetézik is a miniszterelnök-jelöltek. Márky-Zay azt dobta be, hogy bezsaroltak pártokat a koalícióba. Mert neki ugye nincs ilyenje, mármint pártja. Fekete-Győrnek van a Momentum. Ő Mesterházy Attilát nevezte a Fidesz vamzerjének. Így kell ezt csinálni, fiúk! És még meglebegtetni azt is, hogy „kiszállunk az előválasztásokból”. Mind ezt kitéve az ablakba. Hadd röhögjenek rajtatok.

Gyurcsány fenyeget, Márky-Zay butaságokat beszél, pedig tudja, hogy nem „bezsarolták” a pártokat, hanem politikai kényszerből összeálltak. Mert aki nem száll be, annak minimális az esélye a Parlamentbe kerülésre és persze az Orbán-kormány megdöntésére. Pedig erre szerződtek. A hazugságvizsgálóra kötött Fekete-Győr vajon mit akar azzal elérni, hogy Fidesz-vamzernek titulálja Mesterházyt?! Nem megy vele semmire.

Ahelyett, hogy csendben gondolkodnának és megvalósítanák, amit elterveztek, egymást ütik-vágják a nagy nyilvánosság előtt, mindenki szeme láttára és füle hallatára. Lehet, hogy a kényszerkoalíció nem is akar nyerni, kormányt váltani, csak párterősorrendben beülni a Tisztelt Házba jó fizetésért. Igaz, ellenzékben minden sokkal könnyebb…

N.S.

(Fotó: MTI)

(A leírtak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált hangnemben megfogalmazott, vitaindító véleményeknek is.)


[fbcomments]