Aláírás rövid / Közérzet · 2015.09.01.

Betarthatatlan és alkotmánysértő a törvény

A Quaestor-károsultak  hétfői veszprémi tüntetésére a szervezők a megye négy egyéni országgyűlési képviselőjét is meghívták, de csak Kész Zoltán tett eleget a felkérésnek, őt viszont az elkeseredett emberek kifütyülték, mert az Országgyűlésben nem szavazta meg április 14-én az úgynevezett Quaestor-törvényt. A képviselőnek alkalma nyílt arra, hogy megindokolja az azóta sokszor kifogásolt és keményen bírált döntését.

Megkérdeztük, úgy érzi-e, hogy sikerült megértetnie akkori álláspontját az emberekkel, annál is inkább, mert úgy tűnik,  az idő és az események őt igazolták.


– A tüntetésen tapsot kaptam és füttyöt, bekiabálást is. Utóbbi nem zavar, az elvszerű politizálás rövid távon súrlódásokat okozhat. A Quaestor-törvény rossz, ezért nem szavaztam meg. Diszkriminálja a károsultakat: a bizonyos kötvénnyel rendelkezőket kártalanítja, más típusú kötvények tulajdonosaira viszont fütyül. Így ez a törvény alkotmánysértő, ezt a megszavazói is tudják. Nem véletlen, hogy az Alkotmánybíróság döntéséig halogatják a kifizetéseket, ami egyébként szintén törvénysértő. Még az ellenzéki képviselők is tudják, hogy betarthatatlan jogszabályra adták áldásukat, de nem vállalták az ellenállás politikai kockázatát, azt, hogy egy hangzatos, de rossz törvény ellen voksoljanak – nyilatkozta portálunknak Kész Zoltán.

(Tudósításunkat a tüntetésről itt olvashatják.)


[fbcomments]