Közérzet · 2016.09.02.

BERCI-BLOG – Menni vagy nem menni

Az igaz, hogy beszélni még nem tudok (nemsokára fogok, mondják a tudósok), de mindent hallok és értek, vagyis majdnem mindent. Most viszont éppen semmit sem. De nem ám azért, mert aggkori demenciában szenvedek (mint a gazdám), hanem mert ezek itt a szerkesztőségben összevissza beszélnek. Már éppen azt reméltem, hogy bekapcsolódhatok néhány vakkantással a szerkesztéspolitikai diskurzusba vagy legalább a lazább beszélgetéseikbe.

Azt már megtanultam, hogy el lehet menni, ha valami nem tetszik (el is mentek sokan). De most nem erről vitatkoznak. Hanem arról, hogy elmenjenek-e vagy ne menjenek? Jobban oda kell figyelnem, nehogy nélkülem menjenek valahova, ezért vakkantok is egyet és élénk farkcsóválással rohanok a kapu felé. Állj! – üvöltenek utánam, nem megyünk sehova! Maradsz! Jó, értem.

Aztán újrakezdik: az egyik menne (valahova), a másik nem, vagy mégis elmenne, és az igent beikszelné(?). – Te hülye vagy? – szól rá a másik, az előbbi hosszasan érvelget, más úgy véli, hogy mindkét választ be kell ikszelni, de mégis legjobb el sem menni, mert az is véleménynyilvánítás, maradjunk mindannyian otthon és passz!

Micsodaaa? Hogyhogy nem megyünk sehova? Itthon ülünk ebben a gyönyörű időben, jajdulok fel és vonyítok egy picit. – Neked kuss van, nem a sétáról beszéltünk.

Hát akkor miről?


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!