Hasznos / Egyéb · 2023.03.14.

Bemutatjuk az étkezések és grillpartik sztárjait!

Abban mindenki egyetért, hogy enni jó, főleg, ha társaságban élvezhetjük a finom falatokat, hiszen így még ízletesebbek az ételek. Tovább fokozható a hatás, ha minderre kellemes időben kültéren, a teraszon vagy a kertben kerítünk sort.

A nyarak mindenki által várt legjobb pillanatai a kerti összejövetelek, amikor jóízű beszélgetések mellett közösen készülnek az ételek, és hosszú ideig van időnk élvezni a kellemes perceket. A szabadtéri sütögetés élményét emeli, ha megfelelő és funkcionális grilleszközökkel rendelkezünk, és az étkezéshez is dekoratív étkészletet, evőeszközöket használunk. A sokak által ismert brazil gyártó, a Kerti Bútor Webáruháznál elérhető Tramontina termékcsaládjában mindent megtalál, amire szüksége lehet. 

Sütés-főzés szabadtéren

Ősi ételkészítési mód a nyílt tűzön való sütés, legyen szó húsokról, halakról vagy zöldségekről, azonban napjainkban is kedvelt, hiszen a faszénparázson sült ételeknek sokak által kedvelt jellegzetes aromája van. A tökéletes elkészítéshez egyszerűen telepíthető, professzionális kerti sütők, kemencék járulhatnak hozzá, amelyeket a szaküzletekben akár online is beszerezhet. 


Ezekkel az eszközökkel még a kezdő szakácsok is fenségeset alkothatnak, ugyanis kezelésük gyerekjáték. Nagy előnyük, hogy különböző méretekben kaphatóak, így erkélyeken, teraszokon, kertekben, piknik vagy nyaralás alkalmával is tökéletesen használhatóak. 

Izzítsa be a kemencét!

A kemencés ételek készítésének is nagy divatja van, kedveltek a különféle lepények, hiszen ki-ki ízlése szerint ízesítheti és a tálalásuk sem okozhat gondot, így egy állófogadás, gyerekzsúr alkalmával is nagyszerűek lehetnek. A pizzákat sem kell bemutatni senkinek, kicsik és nagyok egyaránt kedvelik a finom tészta és a változatos ízek miatt.

A házi építésű kemencék hatékony működése hozzáértés nélkül kétséges, ráadásul rengeteg idő, helyettük jó alternatívát jelenthetnek a készen vásárolható, akár egy teraszon is használható, asztalra helyezhető pizzasütő kemencék és más sütőalkalmatosságok, például az égetett kerámiából készülő mexikói sütők és kemencék.

Megfelelő eszközökkel gyerekjáték

A grillezéshez alkalmas sütők és kemencék beszerzésén túl szüksége lesz megfelelő eszközökre is a húsok, halak, zöldségek előkészítéséhez, a grillrácson való forgatásához, valamint a tálaláshoz. 

Vágódeszkákat, különféle késeket, konyhai segédeszközöket, étkészleteket is be kell szereznie, hogy megkönnyítse a szabadtéri sütést, főzést. Érdemes a kültéri eszközöket elkülönítve, például a kerti konyhában, multifunkcionális grillasztalban tárolni, így mindig kéznél lesznek. A Tramontina kínálatában pedig mindent megtalál: minőségi késeket, macsétákat, grillfogókat, forgatókat, pizzavágót, grillvillákat és más hasznos eszközöket, a tálaláshoz hagyományos és steak vagy pizza evőeszközkészleteket. 

A grillezés befejezését az eszközök tisztítása kell, hogy zárja, ezzel ugyanis a saját dolgát könnyíti meg, ha a következő alkalommal nem a súrolással kell kezdenie a tűzgyújtást. 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]