Szórakozás · 2020.09.10.

BELVÁROS – Péntek délutánonként ingyenes szabadtéri koncertek várják a járókelőket

Szeptember második hétvégéjétől péntek délutánonként újra ingyenes szabadtéri koncertek várják a járókelőket Veszprém belvárosában.

Első alkalommal szeptember 11-én, pénteken 14.30-kor a Jazzformers ad koncertet a Posta előtti téren az országos TérZene elnevezésű koncertsorozat keretében, a Filharmónia Magyarország szervezésében.

A TérZene programot 2019. október 1-jén, a zene világnapján indította útjára az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága a Nemzeti Komolyzenei Stratégia részeként azzal a céllal, hogy Magyarország 5000 fő feletti települései rendszeres és ingyenes szabadtéri koncertekben részesülhessenek. A kezdeményezés célja, hogy minél több helyszínen csendüljön fel a klasszikus zene, a köztereken, parkokban legyenek ezek az alkalmak találkozási pontok, értékes, szórakoztató, ingyenes programok az egész család számára.

A Jazzformers kvartett 2015 végén alakult. Akkor egy baráti örömzenélésre trombitálta össze a csapatot Szalkay Dávid. Az együttes tagjai hétpróbás zenészek, akik számos más formációkban is – Folkestra, Half Note City, Time Out Jazz, Dalabai Band – zenéltek már együtt az elmúlt években. Az előadás olyan jól sikerült, hogy azóta egy csapatot alkotva szórakoztatják az igényes és érthető jazz rajongóit a műfaj széles skáláján.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!