Közérzet · 2015.07.13.

BELVÁROS – Némi késéssel ugyan, de elkészülnek a munkával

Végükhöz közelednek a belvárosi rehabilitáció munkálatai Veszprémben, és az Utcazene-fesztivál idejére már nyoma sem lesz az építkezésnek. A 694 millió forint értékű, négy elemet magában foglaló (I/B-jelzésű) beruházás tavaly szeptemberben kezdődött, és az európai uniós pénzek lehívásának szűkös határideje ellenére, némi csúszással ugyan, de befejeződik.

Elkészült a Jutasi út nyugati oldalán lévő járda, támfal és lépcsők rekonstrukciója, a Kossuth utca 21. (Lordok háza) társasház mögötti terület felújítása, a Budapest út 4., azaz az OTP Bank előtti terület rendezése, a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola előtti és a Hangvilla melletti park felújítása, a Kossuth utca, a Bagolyvári utca és a Főposta tér által határolt tömbbelső megújítása. A többi elem közül a Vár Áruház homlokzatának megújítása és az egyes lakossági programok már korábban befejeződtek. A közterületeken a parkosítás a terület jelenlegi állapotát elnézve valószínűleg több helyen csúszni fog, ami talán jobb is, mert általában nem a július a növények ültetésének optimális időszaka.

A Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola épületének felújítása is a végéhez közeledik, lassan a kordonokat is elbontják a munkaterületen, így a város ismét birtokba veheti a közterületeket.

(Korábbi írásunkat a belvárosi felújításról itt olvashatják.)


[fbcomments]