Enyészet helyett Simicska

Simicska Lajos veszprémi polgár (lesz), rövidesen beköltözik a városháza és a vár közvetlen szomszédságában felújított impozáns épületbe, amely korábban különféle intézményeknek adott helyet, azóta pedig maga volt az enyészet.

Már régen nem titok: a vitathatatlanul nagy politikai és gazdasági befolyással bíró Simicska Lajos városunkat választotta állandó lakhelyéül. A városlakók fantáziáját nem mozgatta meg túlságosan a hír, maximum a vállvonogatás erejéig, hiszen ismert, hogy Simicska már évekkel ezelőtt Hárskúton telepedett le és a környéken vannak birtokai. Csak miután elkezdődött a mozgolódás az Óváros teret évek óta csúfító üres épület körül, az emberek arra járva időnként nyugtázták, hogy az enyészet helyén lassan elkészül a Simicska család városi otthona.

Így nézett ki korábban az Óváros tér 8. számú épület

Így nézett ki korábban az Óváros tér 8. számú épület

Információink szerint az ismert oligarcha a várkapu közelében a 8. számú ingatlant vásárolta meg egy magánszemélytől, s vállalta a város emblematikus építménye, a tűztorony alsó részének a felújítását is, ami már meg is történt. Az épületben dolgozóktól alig lehet kipréselni némi információt, legfeljebb azt, hogy – úgy tűnik – két nagyméretű lakás lesz a házban.


[fbcomments]