Kultúra · 2016.07.26.

BÁND – Könyvbemutató és szoboravató

A bándi falunapokon bemutatják Buvári Tamás Nekem ti voltatok című könyvét és felavatják a falu szülöttének, Mádl Ferencnek a szobrát. A péntektől vasárnapig tartó ünnepségen rengeteg egyéb program is várja a település lakosságát és a vendégeket: lesz főzőverseny, fogathajtás, több koncert, színielőadás, kézműves foglalkozás.

A Nekem ti voltatok című regény szorosan összefügg a Mádl családdal: a szerző anyai nagyapja, a bándi születésű Mádl Antal (1903–1988) élettörténetére épül. Mádl Antal a későbbi államelnök édesapja volt. A Veszprémi ünnepi könyvhétre megjelent regény bándi bemutatója július 29-én, pénteken 18 órakor lesz a Mádl Ferenc-szobornál, amelyet 31-én, vasárnap 11 órakor avatnak fel.


A könyvbemutatón Buvári Tamás első regényéről Krein Péter beszélget a szerzővel. (A regény veszprémi bemutatójáról itt írtunk.) Közreműködik Halas Adelaida, a Petőfi Színház színművésze és Molnár Sándor, az Utas és holdvilág antikvárium tulajdonosa.

A vasárnapi szoboravatón Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Steigervald Zsolt, Bánd község polgármestere mond beszédet.

A péntektől vasárnapig tartó bándi falunapokon rengeteg egyéb program is várja a település lakosságát és a vendégeket: lesz főzőverseny, fogathajtás, több koncert, színielőadás, kézműves foglalkozás.


[fbcomments]