Közérzet · 2019.07.04.

BALESET – Fotózás, videózás helyett segítsünk!

Tegnap délután négy órakor a 82-es úton, Győre felé, Eplény után pár kilométerrel kigyulladt egy autószállító tréler. Olvasónk a helyszínen azonnal megkezdte az oltást, és elképedve látta: az elhaladó járművekből fotóztak, videóztak az emberek, ahelyett, hogy megkérdezték volna, miben segíthetnek.

Vérlázítónak tartom, hogy csak úgy elhúztak mellettünk – mondta névtelenséget kérő olvasónk. – Egy olyan autómentő jármű is elhaladt mellettünk, amelyikben biztosan volt poroltó, meg is kérdeztem erről a sofőrt, van-e a kocsiban. Ő nemmel válaszolt, és gyorsan elhajtott.

Olvasónk mindig megáll, ha bajba jutott embert vagy járművet lát.

Poroltó is van nálam: nem nagy tétel, mindössze hatezer forint, de életeket menthet – magyarázta. – Most például azzal, hogy az akkor még éppen csak füstölgő motorházba fújtam a poroltó tartalmát és egy kamionsofőrtől is elkértem a poroltóját, legalább harminc másodpercet nyertünk. Ennyi idő alatt a sofőr ki tudta venni a kabinból az iratait, és kollégájával megkezdte a tréleren lévő két nagy értékű gépkocsi mentését. Gondoljunk bele: ha van harminc másodpercünk, mielőtt lángba borul egy gépkocsi, a hátsó ülésről ki tudjuk venni a gyerekülést gyerekestől! Tűzoltóvizsgám is van, ezért tudom, ha az elején megfogjuk a tűzet, azzal lassíthatjuk, nem lesz akkora a kár, mint lehetne, mire kiérnek a tűzoltók.

Miután olvasónk megkezdte az oltást, a tréler sofőrje átvette tőle a poroltót, olvasónk pedig azonnal hívta a 112-t.

A zirci önkormányzat tűzoltói mindössze tíz perc alatt a helyszínre érkeztek, és eloltották a tüzet – fejezte be beszámolóját. – Még egyszer hangsúlyozom: a gyors segítség életeket menthet, és ne az legyen az első, ha balesetet látunk,hogy elkezdünk fotózni, videózni, hanem az, hogy megnézzük, miben segíthetünk!

A tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet

A tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet

Hozzászólások

hozzászólás