Életmód · 2022.09.10.

BalatonBike365 Port – Új kerékpáros központ Füreden

Balatonfüreden átadták a nagyközönségnek a BalatonBike365 Port kerékpáros központot, amely európai szintű szolgáltatásokkal várja azokat, akik bringával fedezik fel a páratlan balatoni tájakat.

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) és Balatonfüred önkormányzata a BalatonBike365 program keretében 15 évre szóló szerződésben állapodott meg arról, hogy az MKSZ az erre a célra pályázaton elnyert uniós támogatásból az önkormányzat által rendelkezésére bocsátott területen kerékpáros központot épít fel és üzemelteti azt.

A balatonfüredi BalatonBike365 Port a Balatoni Bringakörön épült, ahonnan mintegy 20–30 kilométerre a Balaton-felvidékre indulnak a program keretében kitáblázott kerékpározható utak.


– Az együttműködés célja volt a kerékpárosok igényeinek előzetes felmérésen alapuló szolgáltatóközpont létrehozása és éves szinten legalább kilenc hónapos üzemeltetése – mondta dr. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke. – Ez egy újabb lépés a balatoni aktív turizmus infrastrukturális fejlesztésében.

A Kisfaludy stranddal szemben egy 100 négyzetméteres, modern épületet vehetnek birtokba a bringás turisták. Bérelhetnek klasszikus és elektromos kerékpárokat, a sajátjaikat szervizelhetik, feltölthetik, kisebb kiegészítőket vásárolhatnak, információkat kaphatnak túráikhoz, s megpihenhetnek a bringás kávézóban. Lesznek egyéb szolgáltatások is: vezetett túrák, felügyelt kerékpárparkoló, csomag- és kerékpárszállítás, bringás programok a helyi és itt nyaraló gyerekek számára.

Az új kerékpáros központot a BB365 Kft. a térség leginnovatívabb szolgáltatójával, a Balaton Bike Tourral együttműködésben üzemelteti. A már évek óta a térségben működő és a kerékpárosoknak tematikus túrákat kínáló vállalkozás társalapítója, Burgyán Péter szerint a rendkívül széles termékpalettával rendelkező központ jól kiegészíti az ugyancsak a BalatonBike365 projekt keretében létrejött olyan szolgáltatásokat, mint a kitáblázott és pihenőhelyekkel ellátott utak, az azokhoz kapcsolódó túraajánlatok, valamint a projekt weboldala és a BB365 mobilapplikáció. Mindezek a bringások kényelmét szolgálják, hogy a szabadidő minél aktívabb és nagyobb élmény lehessen.

Az ünnepélyes átadó után a résztvevőket egy tematikus kerékpártúrára hívták meg. A túra során a BalatonBike365 kitáblázott kerékpározható útjain az Együtt kezdtük című legújabb magyar film kultikus helyeit keresték fel Kerékgyártó Yvonne rendező és a film egyik főszereplője, Hrisztov Toma társaságában.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]