Egyéb · 2023.01.25.

BALATONALMÁDI – Százmilliók a polgármesteri cégnek

Több százmillió forintnyi megrendeléshez jutott Balatonalmádi fideszes polgármesterének cége a múlt hétvégén elstartolt Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat forrásaiból – tudta meg a 24.hu.

Balatonalmádi polgármesterének cége százmilliókat nyert a program pályázatain. A Fabó Péter tulajdonában álló Berill Reklámstúdió Kft. két közbeszerzési pályázaton is befutó volt. A társaság – egy másik céggel konzorciumban – rendezvénytechnikai eszközök és szolgáltatások biztosítására nyert először 114 millió, majd 581 millió forint közpénzt. Azt nem lehet tudni, hogy az idei Almádiak Napja rendezvény eszközei is benne vannak-e a pályázati százmilliókban, vagy plusz pénzt nyert a polgármester által birtokolt Berill Kft. Tavaly már szerveztek Almádiak Napját főzőversennyel, programokkal, koncertekkel. Akkor sem a forrást, sem az összeget nem jelölték meg. Azt is lehetett hallani, hogy többet költöttek, mint az egész évi városi rendezvényekre. Dicsérték is nagyon a tradicionálisnak szánt eseményt.

Idén február 18-ára már hirdetnek reggeli tornát, néptáncot, sakk-szimultánt, borkóstolót, valamint a civilek mellett folyamatos programokat Balatonalmádi Város, a Pannónia Kulturális Központ és a Megfőzzük Almádit közös összefogásában.


Hogy ennek a költségvetése mennyi, azt egyelőre nem kötötték a polgárok orrára, így nem lehet összehasonlítani a város kulturális rendezvényeire szánt egész évi költségekkel, sem Balatonalmádi elnyert EKF pályázatainak összegével.

Vezető képünkön Fabó Péter balatonalmádi polgármester és Navracsics Tibor. Fotó: Fb.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]