Közérzet · 2020.10.02.

BALATONALMÁDI – Megbízható védelem

Minden csoportszobába légtisztító került a balatonalmádi Magocskák Óvodában az önkormányzat és a forgalmazó cég jóvoltából. A tíz készüléket csütörtökön adták át az ajándékozók.

Nincs az a szülő, aki azt hiszi, hogy az óvónénik egész nap maszkban vigasztalják, ölelik magukhoz a síró, feszült kicsiket, vagy csak szóban dicsérik meg a szép rajzokat, és távolról dobálják az elismeréseket. Miközben érzelmileg biztonságban tudják csemetéiket, tudat alatt mégis szoronganak, hátha hazaviszik a vírust, még ha merő szeretetből is. Az óvónénikben is ott az aggodalom, őket is várják otthon az övéik, kötelességük az ő biztonságukról is gondoskodniuk.


Az ellentmondás feloldására Balatonalmádiban két édesanya, Sipos-Kerese Éva és Szűcs Enikő kézzelfogható megoldást talált: világszínvonalú légtisztító készülékeket. A légfertőtlenítők 32 négyzetméteres és 2,8 méter magasságú tereket képesek megtisztítani nemcsak a vírustól, hanem a pollenektől, a baktériumoktól, a poratkáktól, az állati szőröktől. A myRobot Kft. által importált és forgalmazott levegőfertőtlenítő készülék hangtalanul semlegesíti a kerámiamagján áthaladó, a levegőben található allergén és légszennyező anyagok 99,99 százalékát.

A Magocskák Óvoda vezetője átveszi az ajándék légtisztítót

A Magocskák Óvoda vezetője átveszi az ajándék légtisztítót

A két hölgy kitartását mi sem bizonyítja jobban, minthogy a forgalmazók húsz százalék kedvezményt adtak a készülékekre, így az almádi képviselő-testület már a csökkentett árakkal számolhatott. Egyhangú szavazással erősítették meg Sipos-Kerese Éva és képviselőtársuk, Szűcs Enikő javaslatát. Hétfőtől a Magocskák Óvoda mind a tíz csoportjában teljes biztonsággal játszhatnak majd a gyerekek. Az önkormányzat által vásároltak mellé a myRobot Kft. értékesítési igazgatója egy készüléket ajándékba hozott a városnak.

A szülők és az önkormányzat nem feledkeztek meg az iskolásokról sem. A veszprémi tankerülettel egyeztetve Balatonalmádi két általánosába is szeretnének a biztonságos légtisztítókból elhelyezni. Közös kezdeményezésre a balatonalmádi Együtt Egymásért Alapítvány gyűjtést szervez, hogy a város iskoláinak összes tantermét is felszerelhessék ezekkel a berendezésekkel.


[fbcomments]