Közérzet · 2022.09.21.

BALATONALMÁDI – Két napra lezárták a várost

Szépülés, masszírozás nincs, míg itt a Fidesz. A kétnapos frakcióülés miatt most először lezárták a várost, Balatonalmádit. Hogy miért kell annyira őrizni a 133 igaz embert, azt nem tudhatjuk, de frizurát és masszázst nem lehet kérni az ülés környékén, míg a honatyák okosodnak.

A Mészáros Lőrinc tulajdonolta óriás szállodában már tanácskozott a kormánypárt, de ennyi biztonsági szolgáltatást akkor még nem igényeltek. A készenléti rendőrség és a megyei erők mellett felvonultak a Valton Sec Zrt. emberei is. A számok egyértelműen igazolják szubjektív megfigyelésünket: a Fideszhez közeli cég tulajdonosai tavaly 70 százalékkal több nyereségre tettek szert, vagyis annyival nagyobb létszámban és több helyen őrzik most a képviselőket és a minisztereket.

A hotel előtti, a Balatonra merőleges és a környékbeli utcákra autóval még a lakók sem hajthatnak be. Udvarias levélben megkérték őket, hogy gyalog közelítsék meg a családi házukat. Akik vállalkozásokat működtetnek a közelben, azokat is fölszólították, hogy szerdán és csütörtökön szüneteltessék azt.


A gondos vigyázóknak arra is kiterjedt a figyelmük, hogy a szigorúan és pontosan megszervezett felügyeletet új térkamerák elhelyezésével egészítsék ki.

Ez eddig akár érthető is, hiszen nem Skandináviában vagy Hollandiában élünk, ahol a miniszterek csak úgy, felelőtlenül utazgatnak vonattal meg villamossal testőrök nélkül! Hogy a mindenféle bombabiztos autókról már ne is szóljunk. Csakhogy miközben lezárták a várost, egy légy be nem repülhet az Európát, mit Európát, a világot a sarkaiból kifordító konferenciára, azt a lazaságot engedik meg maguknak, hogy a városi művelődési házba és a könyvtárba csak úgy ki meg be lehet mászkálni. Az előtte lévő óriás aszfaltozott teret, Balatonalmádi kedvenc parkolóját ugyan lezárták, de a Pannónia szabad. Pedig odatervezik a sajtótájékoztatót. Azon tudatják majd az ország népével, mit gondoljanak az emberek Putyin általános mozgósításáról, a brüsszeli szankciókról, a Magyarországnak járó pénzmeccs állásáról és az energiaárakról. Persze még nem biztos, hogy lesz sajtótájékoztató, de azért a parkoló legyen üres.

Érthetetlen ez a biztonságmizéria. Egy kilencemeletes hotelban nem találtak akkora szabad teret, hogy tájékoztassák az újságírókat? Mi van, ha a könyvtárba látogatók délelőtt elrejtettek valamilyen veszélyes dolgot a polcokon? Vagy a falon lévő festmények és szobrok közé dugtak ártó szereket? Vagy így akarják megvezetni az ellenséget: várjanak csak a könyvtárban, miközben ők meg jól megmondják a magukét a szállodában?

Vagy egyszerűen a főnöknek hiányzik még néhány lépés az ajánlott napi hatezerhez, és átsétálnak a kerten át a sajtótájékoztató színhelyére testőröstől, securitistől, kamerástól?

Fotók: Veszprém Kukac


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]