Közérzet · 2020.02.27.

BALATONALMÁDI – Borkai-ügy 2.0?

Balatonalmádi egyik fideszes önkormányzati képviselőjének a vérében egy közúti ellenőrzés során a megengedettnél magasabb véralkohol szintet mértek, ráadásul a képviselő kötözködött a rendőrökkel. A képviselő a mai testületi ülésen kilépett a Fideszből, de megtartotta képviselői mandátumát és bizottsági pozícióját.

Az ülés az érintett képviselő, Szakál Balázs Dániel napirend előtti felszólalásával kezdődött. A képviselő csak annyit mondott, hogy ittas vezetés és becsületsértés gyanúja miatt eljárás indul ellene, ezért kilép a Fideszből, de függetlenként megtartja mandátumát bizottsági pozícióját (a humán bizottság elnöke – a szerk. megj.). Ezt követően egyetlen hozzászólás sem hangzott el sem a polgármester, sem a képviselők részéről. Mintha mi sem történt volna.

Nem tudni, hogy önként mondott-e le Fidesz-tagságáról, vagy felülről szóltak neki, de ez az eset kezd hasonlítani a nemrég lecsengett Borkai-ügyre, és egy nagyon fontos kérdést is felvet: ha a képviselő kilép a Fideszből, akkor továbbra is a Fidesz–KDNP frakcióval egyetértésben fog-e szavazni a képviselő-testületi üléseken, vagy függetlenként szeretne megnyilvánulni? Valószínűleg mindenki sejti a választ… (Azt most ne feszegessük, hogy egy tízezer alatti lakosú városban, ahol elvileg és a szavaik szintjén minden képviselő a város érdekében dolgozik, miért kell frakciót alakítania a négy Fidesz–KDNP tagnak?) A képviselő az iskolaszék elnöke, és állítólag van még néhány tisztsége a városban. Ezekkel mi lesz?

A témához a közösségi oldalon sokan hozzászóltak, mi most egyet idézünk: „Tehát kilép a Fideszből, és el van intézve? Ez Önöknek az erkölcs, a tisztesség, a becsület? A megtörtént ittas vezetést és az igazoltatásnál tanúsított pökhendi viselkedést nem lehet meg nem történtté tenni és folytatni mindent tovább! Milyen erkölcsi üzenete van ennek a fiatalok és a lakosok felé, ezen is elgondolkodtak? Felfogják egyáltalán, hogy a képviselő ismerősei hangoztatják, hogy az alkoholos befolyásoltság alatti vezetés nem az első alkalom volt, hogy máskor is ittasan vezetett? Nem rajta múlt, hogy nem történt baleset! Almádi lakosként fel vagyok háborodva, hogy ilyen könnyedén a szőnyeg alá söprik ezt a súlyos problémát!”


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!