Szórakozás · 2019.07.25.

BALATON – Keszegrágó Napok Balatonkenesén

Tíznapos zenés-gasztronómiai programsorozattal várják a Balatonkenesére látogatókat július 26. és augusztus 4. között a Széchenyi Parkban. A Keszegrágó Napokat idén először rendezik meg a városban – a nyaralók, lakók, és minőségi szórakozásra vágyó környékbeliek számára.

A rendezvényen találkoznak a balatoni horgászok is: augusztus 3-án a Balatoni Horgászok Napján halászlé és egyéb halételek készülnek majd a főzőversenyen. A programokra a belépés díjtalan, a gyermekeket külön foglalkozásokkal várják majd hétvégente.


A változatos zenei kínálatban mindenki megtalálja majd a kedvére való stílust, a gasztroduvarban pedig a neki való finomságot. Az idei év kiemelt hala a keszeg. A hagyományos balatoni ételek mellett változatos halételekkel, különlegességekkel készülnek a szervezők, mint például a morzsában sült lazac sáfrányos kaprimártással, vajon piruló, paradicsomos, hagymás burgonyával. De lesz harcsapaprikás, kétféle halászlé és persze keszeg, süllő, hekk, lazac minden mennyiségben.

A rendezvénysorozat fergeteges retro-partyval indul Balatonkenesén, érkezik a Band of Streets és DJ Edgar. A pop-rock vonalon színpadra lép a Dirty Slippers és a Petőfi Rádióból jól ismert Chain Bridge Pop csapata. Augusztus 2-án Vastag Tamás hozza el a legnagyobb slágereket a Balaton partjára. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a környékbeli zenekarok meghívására, így fellép a Moldován Dixie Band, a Dogs n’ Roses, a Simplace, Fruzsi & Badman, a Soul and Emotion és a Blackjack Duó is. Július 30-án a Vasvarjú Zenekar tagjai népdalokat hoznak kicsiknek és nagyoknak – egyéni stílusban, rock-, pop-, funk- és jazz-elemekkel, táncházzal is készülnek. Augusztus 1-jén zenés gyermekprogrammal és esti country show-val érkezik a Varnyú Country. Mindkét hétvégén délutáni gyermekprogramok is várják a családokat.

A Balatoni Horgászok Szövetségével együtt rendezik meg augusztus 3-án délután a II. Balatoni Horgászok Napja elnevezésű programot. A halétel készítő versenyre a horgászok ingyenesen nevezhetnek július 30-ig. A csapatok a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. támogatásának köszönhetően 3 darab, egyenként 2 kilós pontyot készítenek el. A zsűri az elkészült ételek ízvilága mellett a tálalást is értékeli majd. Az estét humorral fűszerezi Bihari Gellért, majd a Fourtissimo Jazz Orchestra produkcióját láthatják és hallhatják a Széchenyi Parkban. A tíznapos sorozat közkívánatra tánccal, mulatással zárul, Gyémánt Valentin, valamint a Matyi és a Hegedűs lép színpadra.

Részletek itt, online esemény itt.

keszegrago_napok_full_program

keszegrago_napok_horgasz_lecso

 


[fbcomments]