Közérzet · 2021.08.18.

Balaland – luxus és magánstrand gazdagoknak

Már fogadják a vendégeket a szántódi rév közelében 5,5 hektáros területen épülő Balaland elkészült épületeiben. Megnyílt a luxustelep strandja is, de a külső érdeklődőket továbbra sem engedik a parti sávba – írja a balatontipp.hu.

Balaland, Balaland – luxus és magánstrand gazdagoknak A Balaland Residence a leírás szerint 112 luxusapartmannal, balatoni panorámával, saját stranddal már fogadja a vendégeket. 2020. tavaszi átadással tervezték a Balaland Family Hotel and Resort 109 szobás családbarát hotelt öt családi villával, étteremmel, „felnőtt panorámawellnesszel“. Erre a luxust keresőknek még várniuk kell egy kicsit. A tavaly őszi nyilatkozatok szerint 2022-ben készül el a Balaland Familypark, a mintegy 10 ezer négyzetméteres, egész éves nyitvatartású családi élménypark gyermekwellnesszel.

A beruházást megvalósító Appeninn Nyrt. a múlt év tavaszáig közel ötven százalékban Tiborcz István és Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozott. A miniszterelnök veje és barátja, illetve cégeik akkor adták el részüket, amikor ez a projekt is felértékelődött annak köszönhetően, hogy a magyar adófizetők pénzéből 6400 millió forint támogatást adtak nekik Kisfaludy Program fedőnév alatt.


A balatontipp.hu cikkírója megpróbált bejutni a Balaland strandjára, hisz a beruházó vállalta, hogy a tízméteres parti sávot mindenki előtt nyitva hagyja, azaz oda bárki bemehet napozni, pihenni. Az újságíró nem járt sikerrel. Részletek a balatontipp.hu-n.

A kompról látni, hogy a fürdőzők használatba vették a Balaland elkészült részei előtti partszakaszt. Fotó: Győrffy Árpád


[fbcomments]