Szórakozás · 2023.04.13.

BALÁCA – Élménypark nyitány

Tavaly megújult a Villa Romana Baláca. Április 15-én, szombaton egy egészen különleges kulturális eseménysorozattal várja a látogatókat.

Idén életre kel a festői Balaton-felvidék egyik csodája, a közel 2000 éves antik római villagazdaság. A rendezvények során a múzeumba érkezők átélhetik majd az ókor mindennapjait, ünnepeit, és részt vehetnek olyan kiemelkedő kulturális eseményeken is, amelyekhez foghatót még nem élhettek át a Villa Romana Baláca épületei között.

Az Egy csepp Itália a Balaton mellett; Baláca Élménypark című régészeti kiállítóhely mellett szombaton különleges rendezvénnyel kedveskednek kicsiknek és nagyoknak. A Baláca élménypark – Hagyományőrző forgatagban az ókori római hagyományőrző csapatok seregszemléje mellett fény derül az év további programjaira is. A kínálatba a már elismert múzeumi alkalmak, a gazdag műfajú repertoárt felvonultató, professzionális színházi produkciók mellett improvizációs előadások, valamint a hagyományőrzők által életre keltett attrakciók is bekerültek.


A Baláca élménypark – Hagyományőrző forgatag teljes programja itt olvasható.


[fbcomments]