Közérzet · 2017.10.30.

BAKONY EXPO – A természet íze, a vidék portékája

Ismét lesz disznóvágás az idei Bakony Expón, amelyre 150 kiállító kézműves termékeivel és sokféle kulturális programmal, látványossággal várják az érdeklődőket november 10–12. között az Arénába és a csarnok előtti nagy sátorba – tudtuk meg azon a sajtótájékoztatón, amelyet Porga Gyula polgármester és Sövényházi Balázs ötletgazda, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei Szervezetének alelnöke tartott.

A negyedik alkalommal megrendezendő vásárt kezdettől nagy érdeklődés kíséri, tavaly 10 ezer felnőtt és 3 ezer gyermek látogatója volt. Porga Gyula azt emelte ki, hogy a jó ötletnek és a sikeres lebonyolításnak köszönhetően az expo mostanra családi programmá és turisztikai attrakcióvá nőtte ki magát – erről árulkodnak a helyi szállásadók foglalási adatai. Termelők és látogatók egyaránt érkeznek már az ország távolabbi részeiből, de még külföldről is. Külön köszönetet mondott azoknak a kiállítóknak, akik az induláskor bizalmat szavaztak a szervezőknek és azóta is hűségesek a rendezvényhez.


Sövényházi Balázs elmondta, hogy az idei expo tematikája a burgonya lesz, a belőle készülő bakonyi ételekkel szombaton 13 órától a Nagymama portáján lehet közelebbről is megismerkedni, ahol Kovács Bálint sztárséf és Gulyás Péter kézilabdajátékos forgatja majd a fakanalat. A disznóvágást – szombaton 9-től 11 óráig – közkívánatra hozták vissza az idei programba, ezen ő és Fazekas Nándi, jelenleg a füredi csapat kézise fog jeleskedni. A gasztroudvarban mindhárom napon disznótoros finomságok várják a vendégeket. A gazdag műsorkínálatból itt lehet válogatni. Tavaly hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a programhoz kapcsolódó első vasárnapi koncertet, idén ennek folytatásaként délután fél öttől a Holdviola zenekar lép pódiumra.

Az expo 600 forintos napijeggyel látogatható, de a 14 évnél fiatalabbaknak továbbra is ingyenes. Több sikeres pályázatnak köszönhetően tudták a belépődíjakat és a standok árát a tavalyi szinten megtartani – mondta Sövényházi Balázs, aki egyúttal a város önkormányzatának támogató együttműködésért és a szervezők csapatának kiváló munkájáért is köszönetet mondott.


[fbcomments]