Közérzet · 2016.12.03.

BAKANCSLISTA – Buzgó ifjak felolvasnak

Nem is tudom, talán többet érdemelnének a szánalomnál. Két jóvágású, helyes fiatalember, a decemberi jeges szélben, a temető szomszédságában, Bakancslista címmel tart sajtótájékoztatót. Mi van? Tán valaki haldoklik? Most hozzák nyilvánosságra a kívánságlistáját? Dehogyis. A téma: Kész Zoltán – ki lenne más –, akinek egyelőre esze ágában sincs feldobni a talpát. Éppen ellenkezőleg. Járja a világot, tárgyal, nézelődik. Hát ez nagy baj, ezt el is mondják a fiatalok, akik a sajtó „szíves megjelenésére feltétlenül számítanak”. Helyes. Aki számít, mind ott van.

Szóval nagy a baj. Az ifjak előszedik a felolvasnivalót, kiderül, hogy ez a Kész Zoltán (független országgyűlési képviselő, aki „kiütötte” a kétharmadunkat) összevissza mászkál a világban, beszélget, ismerkedik, ápolja a kapcsolatait, magánutakon jár. Gondolom, ha nem rá szavazott volna a balga nép, akkor minden tökéletesen rendben lenne ebben a városban. Most is minden rendben van, de ha Kész a dolga után nézne, tán lenne völgyhidunk, 8-as utunk, intermodális pályaudvarunk is – ahogyan miniszterelnökünk május 16-án megígérte, és ezt aranybetűkkel be is írtuk a város történelmébe. Ahogyan polgármesterünk mondotta, a képviselő úr tárgyalgatás helyett szíveskedjék inkább pénzt hozni a városnak. (Hoppá, akkor ő lehetne az első ellenzéki ebben az országban, aki kormányzati pénzt látna!)


Ehelyett halmozza a kilométereket, igaz, a saját pénzén, de akkor sincs rendjén, hogy például légvonalban 16 ezer kilométert tesz meg, ahelyett, hogy százharmincszor utazott volna Veszprém és a főváros között. Mondják a Fidesz-palánták. Küldenek is a képviselőnek egy utazási bérletet, amellyel elbuszozhatna a következő választásokig. Csak halkan mondom, enélkül is elutazgat a képviselő a választókerület településeire.

Helyes fiatal párttagok, tán még élvezik is a munkát. Miközben Kész megtett kilométereit jókedvűen számolgatják, letudják a kommunikációs feladatukat. A sajtósok edzettek. Ők már számos pártot, polgármestert, választást éltek túl kiváló egészségben, bár mostanában eléggé huzatos az életük. A képviselő pedig megköszöni a Fidesz kitüntetett figyelmét, amire ellenzéki munkája elismeréseként tekint. Igaz, mostanában egymást követik az „elismerések”, miközben a túlmozgásos kommunikációs csapat észre sem veszi, amikor átesik a ló túlsó felére. Onnan pedig nem könnyű visszatápászkodni a nyeregbe.


[fbcomments]