Közérzet · 2016.09.09.

BAHART – Pert nyert az újságíró

A Balatoni Hajózási Zrt. 15 napon belül két évre visszamenőleg köteles kiadni a pert megnyerő újságírónak a szerződéseivel kapcsolatos és a vezetőinek meghatározott köréről szóló közérdekű gazdasági adatokat.

Kollégánk fél évvel ezelőtt azt szerette volna megtudni, hogy a tavalyi vezetőváltás után hogyan változott a kikötővel rendelkező balatoni települések önkormányzatainak tulajdonában lévő Bahart gazdasági kapcsolatrendszere, kivel, mivel, mennyiért dolgoztatnak, kitől mennyiért vásárolnak, hogyan alakult át a menedzsment, változtak-e, s ha igen, milyen mértékben a javadalmazások.


Az újságíró számára a közérdekű adatok azért voltak annyira fontosak, mert a korábban állami tulajdonú céget az önkormányzatok egykor azért kapták meg ajándékként, hogy jó gazdaként a régióban élők és a balatoni turizmus érdekében fejlesszék, működtessék.

A Kaposvári Járásbíróság ítélete első fokon született. Ha az alperes az adatok kiadása helyett fellebbez, a per a Kaposvári Törvényszéken folytatódik. A témáról bővebben a balatontipp.hu oldalon megjelent cikkben olvashatnak.


[fbcomments]