Covid / Közérzet · 2021.03.31.

Az orvosok szigorítanának, a kormány nyitna

Megjelent a Nyomtass te is! legfrissebb száma

Miközben minden rekordot megdöntött a Covid-halálozások, a betegek és a kórházakban lévők száma, a vállalkozások és az emberek egyre nehezebben viselik a bezárásokat. Okos döntések kellenének, hogy ne tetézzük tovább a bajt – írja vezető cikkében a Nyomtass te is!

A járvány legyőzése, az ország kinyitása, a negyedik hullám megelőzése az oltási program gyors, eredményes végrehajtásán múlik – fogalmaz a Magyar Orvosi Kamara közleménye.

Ebben jól állunk, de az, hogy most, a harmadik hullám csúcsán hányan kerülnek kórházba, hány honfitársunkat veszítjük el, az a korlátozó intézkedéseken és a lakosság önfegyelmén, szabálykövetésén múlik. Az orvosok a kormánytól további szigorításokat kérnek, míg a lakosságtól további önkorlátozást. Többek között javasolják, hogy húsvétkor senki ne látogasson rokonokat, ne menjenek közkedvelt kirándulóhelyekre, hetente csak egyszer vásároljanak be, kerüljék a tömegközlekedési eszközöket. Ezzel szemben Orbán Viktor bejelentette, hogy 2,5 millió beoltottnál elkezdődhet a fokozatos nyitás. Ezt akár már április 9-én is elérhetjük.


Szakértők szerint semmi nem indokolja ezt a 2,5 milliós számot, hiszen ez még nagyon messze van a nyájimmunitástól, amihez 6–7 millió védett emberre lenne szükség. Aggódnak a tanárok is, mert bár ígéretet kaptak az oltásra, a teljes védettséget csak hosszú hetek múlva érik el, vagyis az április 19-ére tervezett iskolanyitáskor még sokan megfertőződhetnek közülük.

A kis újság további témái:

  • Repülőtér épülhet Felcsút mellett
  • Öt év alatt 4,3 milliárd forintot keresett Orbán Viktor apja
  • A sor végén kullognak a magyar fizetések
  • Jó tudni a Covid-betegségről

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A Nyomtass te is! aktuális példánya innen tölthető le.


[fbcomments]