Covid / Közérzet · 2022.01.24.

Aláírásgyűjtés az oltási utasítás ellen

A Pannon Egyetem belső oltási rendelete értelmében január 15-étől fizetés nélküli szabadságra küldhetők azok az oktatók, akik nem rendelkeznek védettségi/oltási kártyával. Dr. Valicsek Zsoltnak, az egyetem docensének véleménye szerint azonban a sokszori Covid-oltás hatástalan.

Tudományos érvekre és statisztikai adatokra hivatkozva szólította fel az egyetem vezetését, hogy vonja vissza a rendeletet. Miután ez nem történt meg, hétfőn késő délután az egyetem B épületében várta vitára vagy épp támogatásra munkatársait és az érdeklődőket.

Dr. Valicsek Zsolt bioszervetlen kémikusként foglalta össze érveit a sokszori oltás hatástalansága ellen. Többször, több fórumon is hangot adott a véleményének. Legutóbb vetített képes előadást is tartott a Pannon Egyetem Tudomány a kocsmában nevű közkedvelt fórumán. Miután az intézmény vezetői nem vonták vissza a közös rendeletüket, az ifjú tudós tüntetést hirdetett január 24-ére az egyetem elé. Kiderült azonban, hogy az alapítvánnyá alakult egyetemen ezt nem teheti meg, mert ehhez az ingatlan tulajdonosának és használójának hozzájárulása szükséges. Az engedélyt nem kapta meg, a tüntetést a kancellár és a rektor betiltotta.


Az oktatási intézmény vezetője levelében figyelmeztette is dr. Valicsek Zsoltot: „A jövőben általad képviselt, a tudomány köntösébe csomagolt nézeteidet magánemberként ne az egyetem tudományos fórumain, hanem a kifejezetten erre a célra rendszeresített platformok valamelyikén terjeszd!”

Ezután a docens a Facebookon tette nyilvánossá előadásának diáit.

A Facebookra kitett posztja szerint ma fél négytől aláírásgyűjtésbe kezdett a rektori és kancellári közös oltási utasítás ellen a B épület bejáratánál, ha már nyilvánosan nem tiltakozhat.

Fotó: Veszprém Kukac


1 Response

  1. 2022.02.17.

    […] lehet a neve, ha olvasták a cikkünket Valicsek Zsolt tiltakozó akciójáról. Január végén a B épület bejáratánál kezdett […]

[fbcomments]