Közérzet · 2015.12.01.

Az LMP támogatja a népszavazást

Az LMP önkormányzati képviselőjeként a közgyűlésben támogatni fogja a Demokraták Veszprémért frakció népszavazási kezdeményezését a Színházkertbe tervezett mélygarázzsal kapcsolatban – közölte sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc.

Hozzáfűzte, hogy miután a mélygarázs a kulturális negyed projekt része lett volna, de mint kiderült, a Terület- és településfejlesztési operatív programból (TOP) a negyed építését az önkormányzat nem tudja finanszírozni, a mélygarázs tervét kiemelték az eredeti projektből. Így viszont új helyzet állt elő, a bizonytalan sorsú kulturális negyed nélkül így önmagában a mélygarázs építése ezen a helyszínen indokolatlan – szögezte le Gerstmár Ferenc.

Tájékoztatásként elmondta, a kulturális negyed projekt az Erzsébet ligettől a Szeglethy utcáig terjedő területet újította volna meg, másik irányban pedig az Iskola utcáig, a Dózsa György utca 2-ig kinyúlóan, beleértve az egykori mozi és zeneiskola épületét is. Ebben a koncepcióban – természetesen a szükséges környezeti hatástanulmányok elvégzését követően – indokolható lehetett volna a mélygarázs ide telepítése, feltéve, hogy a zöldterületek nem csökkennek.

(A mélygarázzsal kapcsolatos korábbi írásainkat itt és itt olvashatják.)


[fbcomments]