Közérzet · 2020.07.24.

AZ INDEXNEK VÉGE – Sorra mondanak fel az újságírók

Kora délután az Index közleményt adott ki arról, hogy a portál szerkesztőségének három vezetője, Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztő, illetve Munk Veronika és Haász János főszerkesztő-helyettesek pénteken kezdeményezték munkaviszonyuk megszüntetését. Munk Vera, az Index főszerkesztő-helyettese videón ismertette a helyzetet.

Döntésüket azután hozták meg, hogy Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt, majd nemet mondott a szerkesztőségnek arra a kérésére, hogy a szakmai függetlenség és az Index jövőjének megőrzése érdekében helyezze őt vissza a pozíciójába. A lap szerkesztősége szerdán egyhangú nyilatkozatban állt ki a menesztett főszerkesztő mellett, elfogadhatatlannak nevezve Bodolai döntését.
Péntek délutánra a szerkesztőség többsége, több mint 70 munkatárs adta be a felmondását (a névsor itt frissül). Munk Veronika főszerkesztő-helyettes azt nyilatkozta, hogy „szeretnének valamilyen formában együtt maradni”, és létrehoztak egy Facebook-oldalt Távozó indexesek címmel.[fbcomments]