Közérzet · 2021.05.19.

Az Autisták Országos Szövetsége támogató rendszere

Az Autisták Országos Szövetsége széles társadalmi körben is bemutatja az autista társainkat nagymértékben segítő, új, digitális támogatási rendszert.

Az okoseszközökön futó DATA alkalmazás és tervező felületének fejlesztését az Autisták Országos Szövetsége és az MTA ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoport 2018 januárjában kezdte meg. Nemzetközileg is egyedülálló hazai innováció született, melynek sikeréhez a legalább 100 fős szakmai stábon túl közel 500, autizmusban érintett személy, családtag és szakember járult hozzá tesztelőként.

Az Autisták Országos Szövetsége kéri, hogy aki csak teheti, vegyen részt a rendezvényükön, ismerje meg, hogy hogyan tud egyszerre nem csak az autista társainknak, hanem mindenkinek segíteni a DATA támogató rendszer! Az online rendezvény május 21-én, pénteken 15 órakor kezdődik. A részletekről ezen a linken tájékozódhatnak és regisztrálhatnak a konferenciára.

A rendezvény Facebook-eseménye, http://data.aosz.hu/, a szövetség weboldala a projektről, a szövetség YouTube-csatornája és Facebook-oldala.


Illusztráció: elte.hu


[fbcomments]